Šport
30 ogledov

Nič novega, Biki doma močnejši

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 31. kroga lige Ebel na gostovanju v Salzburgu izgubili z 1:3 (1:0, 0:2, 0:1).

Gostovanja v Salzburgu so za zeleno-bele, odkar igrajo v ligi Ebel, prava nočna mora. Že skoraj šest let, od 28. decembra 2008, namreč na gostovanju v dvorani sredi Mozartovega mesta niso zmagali. Rdeči biki so svojo ledeno ploskev zapustili dvignjenih glav že na 18 tekmah zaporedoma in tudi danes ni bilo nič drugače. Po dobrem začetku so namreč gostje v nadaljevanju prejeli dva gola, tretjega pa na prazna vrata deset sekund pred koncem.

Odličnih 30 minut

Že popotnica letošnjih tekem ni bila najboljša, domačo so izgubili z 1:3, prvo gostovanje pred mesecem dni pa prepričljivo z 0:6. Tokrat so bili zmaji odločeni, da tradicijo zrušijo in bili so na dobri poti. Četrta napadalna trojka je že na začetku zrežirala vodstvo, ko je Luka Kalan dobil sodniški met, Marvin Degon je sprožil, pred golom pa Aljaž Uduč podstavil palico in presenetil slovenskega reprezentanta Luko Gračnarja, ki je prvič po več kot dveh mesecih premora zaradi poškodbe dobil priložnost v vratih Salzburga.

To je bil hladen tuš za domače, toda gostje so se dobro postavili in zaprli svojo obrambno tretjino. Domači so imeli kar precej težav, da so prihajali do priložnosti in tudi v trenutkih z igralcev več niso bili uspešni. Hunter Bishop bi lahko dosegel celo gol z igralcem manj, a je Gračnar njegov strel ubranil. V 18. minuti je bil blizu 2:0 tudi Andrej Hebar, ki pa je iz obrata za las zgrešil.

Sumljiva zadetka domačih

Tudi v drugem delu, ki je bil po strelih na strani zmajev, so gostje nadzorovali igro. Anže Ropret je preizkusil Gračnarja, v 30. minuti pa so po dvomljivem dogajanju pred golom domači izenačili: najprej so izbili palico iz rok branilca Boštjana Groznika, neposredno po tem pa je Marco Brucker zadel. Nepolnih šest minut pozneje so domači povedli, potem ko je Thomas Raffl pred tem naletel na Degona, ta je priletel v ogrado in izgubil čelado, sodniki niso piskali ničesar, Raffl pa je nato dosegel gol.

V zadnjem delu so zmaji na vsak način skušali priti do izenačenja. Gregor Koblar je močno streljal, Gračnar pa je bil na mestu. V 47. minuti so gostje dosegli gol, ko se je od Koblarja plošček odbil v mrežo, vendar sta ga sodnika na začudenje gostov po ogledu posnetka razveljavila. Tudi nadaljevanje zadnje tretjine je po  ljubljanskem mnenju prineslo še nekaj spornih sodniških odločitev, končnih 3:1 pa je dosegel nekdanji ljubljenec Tivolija John Hughes, ko so gostje poskušali še brez vratarja.

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg 47
2. Black Wings Linz 41
3. Vienna Capitals 38
4. VSV Beljak 35
5. Fehervar 35
6. Orli Znojmo 34
7. Graz 99ers 32
8. KAC Celovec 31
9. Dornbirn 30
10. Bolzano 30
11. Innsbruck 27
12. Telemach Olimpija 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.