Šport
19 ogledov

Nič novega, Krka boljša od Olimpije

Chris Booker
1/8
KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Novomeški košarkarji so v 13. kolu prekinili niz porazov in nam domačem parketu premagali Union Olimpijo. Krka je slavila z rezultatom z 71:54.

Kot že večkrat doslej so košarkarji Krke našli dodaten motiv proti tekmecu iz prestolnice in po sedmih tednih znova razveselili zveste privržence v ligi ABA. Novomeščani so zmagali po nizu šestih porazov oziroma prvič po 1. novembru. Krka je zdaj pri 6-7, Ljubljančani pa pri 8-5.

Union Olimpija je prekinila serijo treh zmag in doživela peti poraz v jadranski ligi. Zanjo Novo mesto očitno ostaja zakleto, saj v dolenjski prestolnici ni zmagala že od maja 2013 ali točno 582 dni. Hkrati pa je za Ljubljančane to šele drugi poraz na sedmih tekmah v decembru in eden najbolj bolečih. Dosegli so negativen rekord po številu doseženih točk in še drugič po slovenskem superpokalu oktobra izgubili z varovanci Aleksandra Džikića.

Junaka zmage sta bila Nebojša Joksimović in Matej Rojc, ki sta v zadnji četrtini, ki jo je Krka dobila s 27:16, dosegla skupaj 23 točk. S tem sta bila tudi najboljša strelca tekme; Joksimović je vseh 14 točk dosegel v zadnjih desetih minutah - blestel je do 35. minute, ko je Krka povedla s 55:43, Rojc pa je skupaj zbral 16 točk, devet v zadnji četrtini.

Do konca leta sta v ligi Aba na sporedu še dva kroga. Prvi že v torek - Krka pri Cedeviti, Union Olimpija doma s Cibono, naslednji pa prihodnjo soboto (Krka - Partizan, Cedevita - Union Olimpija).

Liga ABA, 13. kolo:

Krka : Union Olimpija 71:54 (13:16, 29:32, 44:38)
Rojc 16, Joksimović 14, Hukić 9, Armstead 9; Murić 11, Omić 11, Kanacević 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.