Svet
44 ogledov

Nica: identificirali prve žrtve

Nica dan po napadu EPA
Med prvimi identificiranimi žrtvami tudi 10-letni deček.

Med prvimi žrtvami, ki so jih identificirali po napadu v Nici, sta oče in sin iz ZDA. 52-letni Sean in 10-letni Brodie Copeland sta bila iz Austina v Teksasu. Družina je bila v Franciji na počitnicah kjer so slavili rojstni dan.

Brodie je bil član kluba Hill Country Baseball club, ki je na družbenem omrežju pozval k molitvi za družino Copeland. "Naš Brodie Copeland in tudi njegov oče sta bila ubita v terorističnem napadu v Nici. Nekaj pred tem smo iz Francoske riviere ... Nihče si ne zasluži takšne usode, še posebej ne tako čudovita družina. Ste v naših srcih, naših mislih in naših molitvah. Počivajta v miru Brodie in Sean, vedno se vaju bomo spominjali."

Med ubitimi je tudi profesorica in učenci berlinske šole, ki so bili v Nici na izletu po kuncu pouka.

Hamzo Charrihi iz Nice žaluje za svojo mamo, Fatimo "Nosila je tančico islama in prakticirala  resnično in uravnoteženo vero. Pravi islam, ne "islam" teroristov." Fatima Charrihi je bila ena prvih žrtev napadalca, umrla je na kraju napada.
Identificirali so še tri Ruse in dva Ukrajinca,  54-letno Lindo Casanova iz kraja Agno Ticino v italijansko govorečem delu Švice. V Franciji je bila na počitnicah z možem, v Švici pa je bila priznana carinska strokovnjakinja.

Iskali osemmesečnega otroka

Več sreče so imeli sorodniki osemmesečnega dojenčka, ki se je izgubil med kaosom med napadom. En njegov sorodnik je hospitaliziran, otročka pa so tudi s pomočjo iskanja prek Facebooka našli živega in zdravega.

Še vedno pa se po socialnih omrežjih vrstijo prošnje za pomoč pogrešanih oseb med napadom:

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.