Šport > Košarka
64 ogledov

"Ničesar še nisem storil"

luka dončić Profimedias
Luka Dončić bo v tej sezoni deležen velike minutaže pri madridskemu Realu.

Luka Dončić je že pred 18. rojstnim dnevom, tega bo praznoval konec februarja, pomemben član španskega in evropskega velikana. Mladi Slovenec je blestel na pripravljalnih tekmah, pokazal zelo solidno predstavo tudi v španskem superpokalu in vse manj je dvomov v to, da bo imel tudi med sezono na voljo lepo minutažo.

Dončić se zaveda pozornosti, ki jo je v zadnjem času deležen s strani poznavalcev in ljubiteljev igre z oranžno žogo, a ostaja na realnih tleh. Pred začetkom španskega prvenstva, Real se bo v petek pomeril z Unicajo, je tako skromno dejal, da "doslej ni dosegel še prav ničesar."

Izjava je bila povšeči tudi strokovnjakom, ki so ocenili, da si mladi košarkar še kako želi osvajati individualne in ekipne lovorike. Z Realom je sicer že postal španski državni in pokalni prvak. Za člansko moštvo devetkratnih evropskih prvakov je Dončić sicer zaigral hitro po svojem 16. rojstnem dnevu.

Kljub igralčevemu skromnemu mnenju o doslej osvojenem, mu je vrata za igranje v dresu bronaste reprezentance z olimpijskih iger v Riu na stežaj odpirala španska košarkarska zveza, vendar se je mladi Dončić odločil, da bo sledil očetu Sašu Dončiću in zaigral za Slovenijo. Starejši Dončić je zaigral na dveh uradnih tekmah slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.