Šport > Moto športi
65 ogledov

Dirkača ne morejo operirati

nicky hayden nesreča peugeto vetrobransko steklo EPA
Nicky Hayden je noč preživel v bolnišnici v Ceseni, njegove zdravstveno stanje pa se ni bistveno spremenilo.

Ameriški motociklist Nicky Hayden je bil v sredo udeležen v prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval.

Nekdanjega svetovnega prvaka razreda motoGP (2006), ki je utrpel poškodbe glave, prsnega koša, stegnenice in medenice, je med kolesarjenjem v Riminiju zbil avtomobil znamke Peugeot.

"V primerjavi z včeraj se njegovo stanje ni bistveno spremenilo. Nicky ostaja v bolnišnici, njegova klinična slika pa je zelo resna," so sporočili iz bolnišnice v Ceseni.

Hayden je po navedbah Gazzette dello Sport prešibak za operativni poseg, največjo nevarnost pa predstavlja lobanjski hematom. "Nickyjevo stanje je zelo resno. Preselili smo ga na intenzivno nego," je še povedal dr. Senni, ki skrbi za nesrečnega dirkača. Hayden je trenutno v umetni komi.

Okoliščine prometne nesreče preiskuje italijanska policija. "Ko so policisti prispeli na kraj dogodka, je bil poškodovanec ob robu cestišča, kjer so ga zdravstveni delavci poskušali stabilizirati. Prvi izsledki kažejo na to, da je do trka prišlo z desno gumo avtomobila in da je bil kolesar v trenutku trčenja ločen od svoje skupine," je povedal načelnik Pierpaolo Marullo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.