Šport > Moto športi
14 ogledov

''Nico priznal, da je namerno trčil vame''

Rosberg Hamilton EPA
Lewis Hamilton je moštvenega kolega Nica Rosberga obtožil, da je v drugem krogu VN Belgije namerno trčil vanj. ”Vprašajte Tota in Paddyja, ki sta prav tako jezna nanj,” je zatrdil Britanec.

Dan po dirki na Spa-Francorchampsu se napete strasti v Mercedesovi garaži še zdaleč niso pomirile. Srebrni so se v nedeljo zbrali na sestanku, da bi se pogovorili o trčenju Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga, ki je v veliki meri krojilo nadaljnji potek dirke. Šef ekipe Toto Wolff in neizvršni predsednik Niki Lauda sta odgovornost za nesrečo pripisala Rosbergu ter dogajanje na dirki označila za nesprejemljivo.

Hamilton je bil po sestanku, na katerem naj bi Rosberg priznal, da je bilo trčenje namerno, vidno jezen na moštvenega kolega. ”Pravkar smo imeli sestanek in rekel je, da je to naredil namerno. Trčenju se ni hotel izogniti, čeprav bi se mu lahko. V bistvu je dejal, da je želel s tem nekaj dokazati. Trdil je, da je krivda na meni,” je povedal Hamilton in dodal, da lahko njegove besede potrdita Wolff in Paddy Lowe. ”Ni mi treba verjeti na besedo. Vprašajte Tota in Paddyja, ki sta prav tako jezna nanj,” je zatrdil nekdanji svetovni prvak.

Hamilton vztraja, da v nikakršni meri ni bil odgovoren za nesrečo, kar lahko potrdijo tudi drugi dirkači. ”Vprašajte Fernanda Alonsa ali koga drugega. Kadar je dirkač ob tebi z manj kot polovico dolžine dirkalnika in si ti na notranji strani, je linija tvoja. Ni tvoja naloga, da na vsak način pustiš dodaten prostor. Poglejte Sebastiana. V prvem krogu je bil bližje, vendar je vedel, da se ne bo izšlo. Bil je pameten,” je pristavil Hamilton.

Kaj je o vsem skupaj povedal šef ekipe Toto Wolff, si preberite na:

Komentarjev 1
  • STF 12:11 25.avgust 2014.

    Formula 1, ali telenovela kjer so slucajno avti zravn.MotoGP to je dirkanje