Šport
13 ogledov

Nico se je opravičil Lewisu

Rosberg Hamilton EPA
Nico Rosberg se je moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu opravičil za trk na dirki za Veliko nagrado Belgije.

Nico Rosberg je v drugem krogu dirke v Spa-Francorchamps trčil v moštvenega kolega pri ekipi Mercedes, Britanec pa je s prvega mesta padel na predzadnje, kasneje pa je tudi predčasno končal dirko. Vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu, ki je Veliko nagrado Belgije končal kot drugi, se je zdaj Lewisu Hamiltonu opravičil za nesrečo.

Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg in Lewis Hamilton so se danes sestali in razpravljali o dogodkih na dirki v Belgiji. Na sestanku je Nico sprejel odgovornost za trk in se opravičil za zmotno presojo. Izrečena je bila primerna disciplinska kazen," so v izjavi za javnost sporočili iz ekipe Mercedes. Pri srebrnih puščicah so se odločili, da bodo še naprej obema voznikoma dovoljevali boj za naslov svetovnega prvaka, a podobnih potez ne mislijo več tolerirati:"Lewis in Nico razumeta in bosta tudi spoštovala prvo pravilo v ekipi: do kontakta med voziloma na dirki ne sme priti."

Takoj po nedeljski dirki je Hamilton sicer dejal: "Imeli smo sestanek, dejal je, da je to storil namerno. Rekel je, da bi se trku lahko izognil, a je želel dokazati svoj prav. To lahko preverite pri Wolffu, Lowu. V moštvu niso zadovoljni z njim." 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.