Magazin > VIP
144 ogledov

Nika Kljun se je z Bieberjem hitro ujela

nika kljun
1/3
Osebni arhiv
Niko Kljun je pred kratkim doletela velika čast. Na odru je plesala z Justinom Bieberjem. Pravi, da ga je njegova sproščenost presenetila.

Že pred nastopom z Justinom Bieberjem ste na svojem profilu objavili videe, kjer plešete na njegove pesmi. Kako je bilo plesati ob njem v živo?
Kljub smehu in občasnim norčijam, ki so jih izvajali fantje, je bilo vzdušje na treningih profesionalno, zato nismo imeli časa za daljše pogovore. Do teh ponavadi pride na turnejah, kjer je časa na pretek. Sicer je pa je bilo plesati ob Justinu res nepozabna izkušnja! Drugačno, bolj resnično bi lahko rekli! (smeh)

nika kljun | Avtor: Vince Trupsin Vince Trupsin
Kakšen je Justin?
Justin je fant, ki živi za glasbo in je zato rad v ustvarjalnem okolju. To se je takoj opazilo. Hitro smo se “poklopili” in njegova sproščenost me je pozitivno presenetila. Cenil je naš trud, ki smo ga vložili v vaje, kar je lepo občutiti. To se ne zgodi pogosto, ko sodeluješ s tako znanimi glasbeniki, kot je on.

Je bila to le enkratna priložnost ali ste se dogovorili za daljše sodelovanje?
Žal vam tega odgovora še ne morem podati.

Kako potekajo avdicije za nastope ob tako znanih glasbenikih?
Na plesnih avdicijah se ponavadi vsi skupaj naučimo koreografije, ki jo potem v manjših skupinah, ponavadi po pet plesalcev skupaj, odplešemo pred žirijo. To so koreograf, producenti, umetnik … Nato izberejo najboljše in krog se tako ponavlja, dokler ne pridejo do približnega števila plesalcev, ki jih potrebujejo. Nato sledi klic od agencije, če so te izbrali, ali pa ti povedo kar na avdiciji. Po avdiciji za Justina smo čakali na elektronsko pošto. Povem vam, nič ni hujšega, kot čakati na tako pomemben e-mail! (smeh)

Kako na nastop gledajo kolegi plesalci iz Los Angelesa?
Gre za veliko čast, kar pa ne pomeni, da se je ustavil svet! (nasmeh) Ko dosežem cilj, imam pred sabo že novega, zato mi ostali plesalci privoščijo le najboljše. Prizemljenost in trdo delo sta zame ključnega pomena.

Kakšen je odnos do plesa v Sloveniji in kakšen v Ameriki?
Slovenci smo zagotovo plesni narod. Radi plešemo za zabavo, kar se vidi v velikem številu mladih in malo starejših plesalcev, po plesnih šolah in tudi po tekmovalnih uspehih v tujini. A vseeno je v Sloveniji zelo težko biti le plesalec, saj ni pravega trga in denarja. V Los Angelesu je veliko več profesionalnih plesalcev, paleta odličnih odprtih tečajev, kjer plesalec lahko napreduje in spozna vodilne koreografe iz zabavne industrije, veliko je priložnosti, ki jih v Sloveniji nikoli ne boš našel, saj mnogo svetovno znanih pevcev živi in dela v meki povbiznisa. Plesalec si tam lahko ustvari veliko kariero, treba pa je poudariti, da ni lahko živeti in delati med najboljšimi. V življenju je treba tvegati. Izgubiti ne moreš nič, lahko le pridobiš, kar sem občutila na lastni koži.

Kako bi opisali življenje v ZDA v primerjavi s Slovenijo? Kaj najbolj pogrešate in kaj bi najbolj pogrešali, če bi zapustili Los Angeles?
Če bi se preselila iz Los Angelesa, bi zagotovo najbolj pogrešala plesno industrijo. Iz Slovenije pa najbolj pogrešam domače in našo družinsko plesno šolo Bolero ter to našo majhnost, funkcionalnost države. Pri tem mislim predvsem na naravo. Imamo čudovito pokrajino in mesta.

S čim se trenutno ukvarjate?
Delam predvsem na sebi in učenju koreografij. To me res osrečuje. Ni lepšega, kot s plesom spraviti plesalce v dobro voljo! Ne glede na to, v kateri državi ali mestu učim, nas ples povezuje in spravlja v ekstazo veselja in sreče. Ni važno, ali učim na tečajih, imam zasebne ure, delam koreografije za projekte - vse to me vedno napolni z energijo. Plesati za zvezdnike je seveda super izkušnja, a je le ena izmed stvari, ki mi napolnijo dušo.

S katerim zvezdnikom je bilo najlepše nastopiti?
Najlepše je bilo deliti oder s pop ikono Beyonce in sedaj tudi z Justinom Bieberjem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.