• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Virus

0 komentarjev

Nikar ne odpirajte elektronske pošte s Fursa!

Zavezanci so finančno upravo (Furs) obvestili, da so iz Fursovega elektronskega naslova dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. "Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova, in da je v sporočilu virus," opozarjajo dacarji.

D. J. / Ljubljana

 

(Foto: Profimedia)

"Zavezance prosimo, naj sporočila zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo. Elektronska sporočila, ki jih dobivajo zavezanci, izgledajo, kot bi jih poslal Furs iz elektronskega naslova gfu.fu@gov.si, vendar ni tako," še dodajajo dacarji.

Gre za ponarejen naslov pošiljatelja (t.i 'email spoofing'). Za zdaj so na FURS ugotovili, da so bila sporočila poslana iz tujine in da vsebujejo tudi datoteko s končnico .xls, ki vsebuje virus (trojanski konj).

V sporočilu navedena finančna kontrolorka ne obstaja in nikoli ni bila niti ni zaposlena na finančni upravi. Sporna sporočila so zavezanci začeli prejemati v sredo, 19. 4. 2017.

S podobnimi težavami so se računalniški strokovnjaki na Fursu ukvarjali že januarja. 

Zavezancem sicer svetujejo, da si posodobijo protivirusno zaščito in jih obveščajo, da nikoli ne opominjajo po elektronski pošti, temveč le preko sistema eDavki oziroma pisno po navadni pošti.

dezurni@zurnal24.si

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima