Magazin
69 ogledov

Niki do zmage s pomočjo pokojnega očeta

bilo je nekoč Saša Despot
V prihodnost se je bogatejši za 50 tisočakov vrnil zmagovalec šova Bilo je nekoč 27-letni gradbenik Niki Pagon iz Plužne.
V finalu ste dokazali, da se je vedno vredno boriti do konca, tudi kadar ti kaže slabo. Vaša zbranost je bila na višku in niste pustili, da bi vas povozila trema.
Glava je bila na pravem mestu. Nauk te zgodbe pa je, da se je potrebno tako v življenju kot pri vsaki igri boriti do konca. Eni bi obupali, ko bi videli, da je Adis odnesel že dva kroga, jaz pa sem se boril do konca in zmagal.
 
Vrniva se k vašim začetkom v šovu Bilo je nekoč, v katerega ste vstopili kot Emanuelin fant. Vam je bilo zaradi tega kaj težko, glede na to, da imate doma dekle?
V šovu mi je bilo najtežje prav to, da sem moral igrati njenega fanta. Ni moj tip, ni moj karakter in mi sploh ne ustreza, tako da je bilo zelo težko. K sreči se ostali tekmovalci niso preveč vmešavali v to in dojemali, tako da sva se vse skupaj le dvakrat objela.
 
Vendar ste namigovali tudi na nekaj več in ji navrgli žgečkljivo ponudbo?
To bi tudi rad rešil. Ko še ni bilo kamer, je Emanuela dajala pobudo, ko so kamre prišle in je bilo potrebno to narediti, je bila pa on tiho in sem jaz ponovil, čeprav sploh ni zraslo na mojem zelniku.
 
Vseeno sta imela tudi svetle trenutke, recimo, ko sta okradla branjevko.
Jaz sem nagajiv tip, rad se smejem, rad imam zaj********, tudi na svoj račun, če se le da. Tisto ni bila kraja, ampak hec, mogel sem poskrbeti za svoje podložnike, da ne bi bili lačni. Sem se pa branjevki opravičil, tako da je vse v redu. 
 
Zagotovo pa iz šova niste odnesli le novih izkušenj in 50 tisočakov, pač pa tudi prijatelja za vse življenje. Ste pričakovali, da se bosta z Gvidom tako ujela?
Not sem prišel sam in tudi mislil sem oditi sam. Že takoj sem povedal, da se na ljudi hitro navežem, kar me v življenju pogosto tepe. Z Gvidom pa sva se takoj ujela, ker je človek na mestu. To kar imava z Gvidom, bo zagotovo trajalo celo življenje.
 
V šovu se je zelo žrtvoval za vas. Lahko bi vas zafrknil in sebe poslal v finale, vendar tega ni storil. Bo šel del nagrade tudi v njegov žep?
Gvido bi v šovu lahko prikazal, kako je nekoga zaje**** in mu zariti nož v hrbet. Gvido tega ni naredil, za kar mu bom celo življenje hvaležen. Nekaj mu bom zagotovo dal, koliko, pa ne vem, ker ne vem niti, kdaj bom nagrado dobil. O znesku, se bova dogovorila z Gvidom.
 
Kaj pa ostal denar?
Del denarja bo šel z obnovo hiše, ki je moja, vendar v njej živim skupaj z mamo. Del bo šel, da gre mama na morje, ker si to najbolj zasluži. Seveda bova šla tudi s punco na morje, zagotovo pa si bom tudi jaz kaj kupil za ta denar. 
 
Sedem let nazaj ste izgubili očeta, pravite, da vas je ravno to v življenju najbolj zaznamovalo.
Osem let nazaj je bil moj oče bolan, umrl je in od takrat naprej z mamo živiva sama. Hvaležen sem ji za vse, kar je naredila za mene in mi vedno stala ob strani. Ona je bila prikrajšana, ker je vedno investirala v mene. Nikoli sicer nisva živela v pomanjkanju, a namesto, da si je privoščila morje, je čez celo leto kupovala več hrane in oblačil za nas, investirala v hišo, ker jaz takrat še nisem imel službe. Vsekakor si zato del nagrade zasluži ona.
 
Za čim pa je bolehal oče?
Dolgo je bil bolan, na koncu pa ga je zadela možganska kap. To me je v življenju najbolj zaznamovalo, saj sva bila zelo povezana, rada sva se imela in naučil me je vsega kar danes znam. Ko pa je umrl, sem vse to nadaljeval sam.
 
Torej ste do zmage nekako prišli tudi s pomočjo njegove zapuščine?
Recimo temu tako. Zagotovo sem do zmage prišel z njegovo pomočjo in zapuščino.
 
Med skrhane odnose in napeto ozračje na dvorcu ste prinesli veliko smeha, z nobenim se niste spuščali v prepire. Je bil to recept za uspeh?
Ta šov res deluje na psihi, ne toliko na delu. Oziroma, tisti, ki si je našel delo, je lahko delal. Rad imam tudi zabavo in hec, čeprav so me nekateri obravnavali kot tiho osebo, to nisem. Samo ne zapletam se z ljudmi, s katerimi vidim, da v življenju ne bom napredoval. Ne vem, zakaj bi z nekom govoril neke čenče, če vidim, da od tega ne bom imel nič.
 
Kdo pa vam je šel najbolj na živce?
Najbolj mi je šla na živce Emanuela. Ne vem, ali se je ona spremenila ali jaz? Na koncu pa Milan, ki je težil s tem, da imam skrivno nalogo. Čeprav sem mu stokrat povedal, da je nimam, mi je še kar težil. 
 
Kaj pa lepi trenutki, si boste morda najbolj zapomnili pijane večere?
Sigurno si bom najbolj zapomnil lepe trenutke, takrat, ko sem bil pijan in ko je iz tega nastal cel žur, da smo se vsi zabavali. Prijateljstvo z Gvidom in pa, ko me je v šovu obiskalo dekle, takrat je bilo kar veliko emocij.
 
Sedaj sta skupaj že dve leti, jo vidite kot svojo bodočo ženo?
Zagotovo vse punce vidim kot svojo bodočo ženo. Če tega ne bi videl kot nek dolgoročni cilj, ne bi bil z njo. Je pa res, da mora ona dokončati šolo, jaz urediti službo, ko se bova ustalila, pa bova zagotovo razmišljala tudi o tem.
 
Se dobro razume z vašo mamo, to vam je verjetno pomembno?
Moja punca in moja mama se super razumeta, tako da v tem sploh ne bo problema. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.