Šport > Moto športi
33 ogledov

Niki Lauda: Formula 1 potrebuje več tveganja

Niki Lauda EPA
Nekdanji svetovni prvak Niki Lauda si želi, da bi Formula 1 naredila korak nazaj. "Nekoč so lahko dirkalnike vozili le najboljši, sedaj lahko vsak vozi dirkalnik," pravi starina dirkalnega športa in želi vrnitev sklopke v dirkalnike.

Trikratni svetovni prvak Formule 1 Niki Lauda je trenutno član nadzornega sveta ekipe Mercedes. S svojim znanjem in izkušnjami je pripomogel k temu, da je ekipa Mercedes trenutno na poti k drugemu naslovu svetovnega prvaka zapored. A nekdanji avstrijski dirkač si želi spremembe v Formuli 1. "Preveč je kontrole in preveč pravil, ni pa več karakterjev," je povedal v intervjuju z nemškim tabloidom Bild.

"Mladeniči se samo igrajo z gumbi."

Lauda sicer ne želi manj tehnike v avtomobilih, ampak enostavno težje razmere za voznike. "Ko sem jaz prestopil iz Formule 2 v Formule 1, sem bil zelo prestrašen. Morajo spet voziti pravi moški in ne mladeniči, ki se samo igrajo z gumbi. Le vozniki, ki res obvladajo vožnjo bi smeli voziti v Formuli 1," je povedal Lauda, ki je leta 1976 preživel hudo nesrečo, ko je njegov dirkalnik popolnoma zgorel.

"Časa ne moremo zavrteti nazaj, ampak vozniki morajo imeti v roki spet sklopko, potem se tudi ne bodo vsi - tako kot sedaj- odpeljali s pritiskom na gumb. Ni več limitov in rizik," nadaljuje Lauda. Ne želi si, da bi bila Formula 1 bolj nevarna, moralo pa bi biti vsekakor več tveganja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.