Šport > Nogomet
36 ogledov

Messi ni imel zlih namenov

lionel messi EPA
Nogometaši v Južni Ameriki so se merili v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018.

Največ pozornosti je požel obračun Argentine in Urugvaja, predvsem zaradi vrnitve Lionela Messija, ki je pred časom napovedal slovo od reprezentančnega dresa. Vrnil se je z zmagovitim zadetkom, dosegel ga je v 42. minuti. Navijači so ga nagradili z glasnim aplavzom. Eden od njih je celo pritekel na igrišče in ga objel.

''Nikogar nisem želel prevarati''

"Hvaležen sem ljudem za tak odnos, za ljubezen," je dejal Messi in poudaril, da je bila junijska napoved o upokojitvi iskrena. "Nikogar nisem hotel prevarati. Rekel sem, kar sem čutil. Zdaj sem srečen," je še povedal Messi. Argentinci so sicer ves drugi polčas igrali brez izključenega Paula Dybale.

Brazilci so na 2850 metrih nadmorske višine, v Quitu, prevladovali v boju z Ekvadorci. Dva zadetka je prispeval 19-letni Gabriel Jesus, Neymar pa je zadel z bele točke. Kljub zmagi so ostali na petem mestu, imajo 12 točk s sedmih tekem. Dve več ima vodilna Argentina, po eno več pa Urugvaj, Kolumbija in Ekvador.

Kolumbijci so z goloma Jamesa Rodrigueza in Macnellyja Torresa zmagali proti Venezueli, zmaga bi lahko bila še višja, če ne bi v zadnjih desetih minutah zgrešili dveh enajstmetrovk (Carlos Bacca, James Rodriguez).

Paragvaj, ki ima na šestem mestu toliko točk kot Brazilija, je z 2:1 odpravil Čile, Oscar Romero in Paulo da Silva sta zadela za domače, Arturo Vidal pa za goste.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.