Šport > Košarka
23 ogledov

"Nikogar se ne bomo bali"

Partizan, Krka, Matej Rojc ABA
Pri Krki v tej sezoni želijo osvojiti vsaj en domači naslov. Klubu bosta na pomoč priskočila tudi legendi Matjaž smodiš in Simon Petrov.
Članska ekipa Krke je začela s treningi 10. avgusta Pod vodstvom novega glavnega trenerja Ivana Velića, njegovega pomočnika Vladimirja Anzulovića in kondicijskega trenerja Josipa Radakovića trenirajo Dušan Katnić, Matej Rojc, Domen Janc, Mirko Mulalić, Erjon Kastrati, Luka Lapornik, Igor Tratnik, Nejc Zupan, Ive Ivanov, Jure Ritlop, Jure Lalić in Imran Polutak. Zaradi priprav z reprezentanco na evropsko prvenstvo je odsoten Žiga Dimec.
 

Pomagali bosta tudi legendi

V klubu se trudijo povezati vse, ki imajo v Novem mestu znanje in veselje delati na področju košarke in z veseljem najavljajo ponovno sodelovanje z dvema legendama dolenjske košarke, Matjažem Smodišem in Simonom Petrovom. Smodiš bo poleg vodenja lastne šole košarke pomagal tudi v treningu mlajših igralcev na poziciji centra oz. krilnega centra, medtem ko bo Petrov sodeloval pri delu mlajših selekcij.
 
Prvo moštvo bo nastopalo v štirih tekmovanjih, dveh mednarodnih in dveh domačih. V ABA ligi je cilj uvrstitev v sredino lestvice, v FIBA Europe Cup pa najmanj uvrstitev v drugi krog tekmovanja. V domačih tekmovanjih, v državnem prvenstvu in v Pokalu Spar, pa je cilj uvrstitev v finale obeh tekmovanj in osvojitev najmanj enega naslova.
 
Trener Velić je zadovoljen s potekom priprav, večjih težav ni. Cilji za sezono se mu glede na sestavo zdijo realni, poudarja pa da mora k temu svoj delež primakniti prav vsak, ki sodeluje v klubu. "Nikogar se ne bomo bali, vsakega tekmeca pa spoštovali. Pa naj si bo v domačem prvenstvu, Ligi ABA ali Fibinem tekmovanju," pravi Velić.
 

Novo mesto Cup

Osemnajstega in 19. septembra bo organiziran 2. turnir Novo mesto Cup. Na turnirju bodo poleg Krke zaigrale še ekipe Cedevita Zagreb, Igokea in Helios Suns. Prvi dan bosta polfinalni tekme med Heliosom in Cedevito ter Igokeo in Krke, drugi dan pa tekmi za končno razvrstitev. Turnir bo v dvorani Marof, vstop pa bo prost.
 
Pred tem bodo Novomeščani odigrali še nekaj pripravljalni tekem, zaprtih za javnost. Znane so tekme z evroligašema Efes Pilsnom (5. septembra) in Zielono Goro (12. septembra) ter novim slovenskim prvoligašem Lastovko iz Domžal (9. septembra).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.