Slovenija
23 ogledov

"Nikoli ne veš, kdaj se boš znašel v podobnem položaju"

Slovenija 05.11.2013 Enes Music lastnik gostilne in picerije Ham Ham odlocil, da
1/6
Saša Despot/Žurnal24
Za nami je leto rekordnega števila junaštev. Več kot 20 človekoljubnih 
posameznikov pa o svojih dejanjih enoglasno trdi: “V podobnem položaju bi vsak ravnal enako.”

Policisti, gasilci, reševalci in podjetniki, ki so v ključnem trenutku prišli mimo in pomagali. Letošnje leto je postreglo z rekordnim številom nesebičnih ravnanj, ki smo jih vse leto predstavljali v sklopu Žurnalove akcije Junak Slovenije.

Junaško že četrto leto

Projekt že četrto leto zaporedoma poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije. Zmagovalca bomo med predstavljenimi kandidati razglasili marca, tudi tokrat pa bo pri izboru pomagala strokovna komisija.

Tokrat predstavljamo šest opaznejših dejanj od skupno več kot 15. Ne smemo pa pozabiti tudi na preostale: Ciril Tekavčič in Peter Rojc sta iz reke rešila moškega, ljutomerski policisti so skupaj z občanom Jankom Veršičem iz ognja pomagali ženski, gasilec Miha Tavčar je spečega moškega rešil iz gorečega avtomobila, reševalec Iztok Šarlah je pomagal utapljajočemu se dečku, Andrej Mrak je turistoma pomagal iz gorečega avtomobila, Robert Prašnikar, oskrbnik v živalskem vrtu, je pred nojem rešil mladeniča, odlikovani policist Davorin Maglica in prostovoljni gasilec Darko Hemetek s sinovoma pa so pomagali pri reševanju stanovalcev iz gorečega bloka v Domžalah. Vse zgodbe si lahko v celoti preberete na spletnih straneh Zurnal24.si/junak-slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.