Šport
26 ogledov

"Nikoli nisem dvomil v selektorjev sistem"

košarka Saša Despot
Slovenski košarkarji so uspešno prebili led na svetovnem prvenstvu v Španiji in si z zmago proti neugodnim Avstralcem na široko odprli vrata proti drugemu krogu. Z dobro igro so Zdovčevi varovanci pridobili tudi na samozavesti.

Da so si Slovenci zmage zelo želeli, je bilo jasno že med samim dvobojem, saj so za razliko od pripravljalnih dvobojev tudi igralci s klopi bučno proslavljali vsako uspešno akcijo. Po zadnjem pisku sirene so se Goran Dragić in soigralci znašli v zmagovalnem objemu, ravno kapetan pa je skupaj s soigralci začel poskakovati ob navijaškem napevu "Kdor ne skače ni Sloven'c!" in se v garderobo odpravili z velikim nasmeškom na obrazu.

"Po pravici povedano nisem povsem zadovoljen s svojo predstavo. V prvi četrtini nisem imel težav, 
nato pa me je zmanjkalo. Forma še ni tista prava, predvsem v fizičnem smislu nisem na pravem 
nivoju," je pojasnil zadihani Dragić, ki je kljub vsem težavam odigral vrhunsko tekmo in kengurujem 
nasul 21 točk.

Čeprav so nekateri košarkarski strokovnjaki namigovali, da sistem igre, ki ga goji selektor Jure Zdovc prvemu zvezdniku ne ustreza, pa je starejši Dragić z učinkovito predstavo demantiral kritike: "Nikoli nisem dvomil v Juretov sistem. Morda manj tečemo kot lani, vendar pa po drugi istrani igramo več pick and rolla in to mi je pisano na kožo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.