Šport > Košarka
10 ogledov

"Nimamo kakovosti, da bi izbirali"

eurobasket 2015
1/11
Saša Despot
Slovenska reprezentanca se bo pomerila z Nizozemsko. Selektor Jure zdovc pričakuje težko tekmo, z mislimi pa so v slovenskem taboru vsaj malo tudi pri razpletu v skupini D. A kalkulacij ne bo.

"Dejal bi, da me je Nizozemska nekoliko presenetila z zmago proti Gruziji. Pravzaprav bi dejal, da so me in niso presenetili. Igrajo zelo čvrsto, zelo disciplinirano, tisto kar delajo, delajo zelo dobro. Dobro prodirajo, dobro skačejo. Dejansko pričakujem težko tekmo. Morda jim manjka nekoliko izkušenj," je pred tekmo z Nizozemci razmišljal slovenski selektor Jure Zdovc in dodal: "Presenetili so Gruzijce, ko pa so ti dojeli, kako igrajo, so jih ujeli, na koncu pa so imeli smolo, odločil je en koš. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih, a na sestankih ne moreš dobiti tekme. Upam, da bomo pokazali zrelo igro, vsekakor pa pričakujem težko tekmo."

Nizozemski košarkarji so se doslej izkazali za zelo borbene, tudi zunanji igralci pa se trudijo uloviti žogo in so zelo skočni. "Res gredo prav vsi na skok. Imajo dva centra pod košem, vključuje pa se vsaj en igralec. Ta bitka bo zelo pomembna. Podobno je bilo že z Gruzijo, ki igra na enak način, pa tudi Hrvatje, ko smo s tem imeli težave. Tu smo malce šibki, nimamo atletov za takšno igro."

Po zmagi Grčije nad Hrvaško je Slovenija lahko tudi še prva v skupini C. "Ta tekma med Hrvaško in Grčijo ne pomeni veliko. Teoretično smo res lahko še prvi v skupini, a najprej je treba dobiti naslednjo tekmo. Spet gre za ključno tekmo. Če jo dobimo, smo z eno nogo že napredovali, tako pa bi se nam ponudila priložnost, da gremo bolj sproščeni v zaključne boje."

V Rigi je Belgija presenetila Litvo in s tem zakomplicirala položaj v skupini D, ki prinaša tekmeca Sloveniji v osmini finala. "Začeli smo gledati tudi na to, a kalkulirali nikakor ne bomo. Če so Belgijci premagali Litvo ... Litva vsekakor ni tako močna kot pred letom dni, pravzaprav je daleč od tega. Tudi njo se da premagati, absolutno pa ne bom izbiral nasprotnika v osmini finala. Niti nismo v takšnem položaju niti nimamo te kakovosti, da bi lahko nekoga izbirali. Na vsaki tekmo moramo dati vse od sebe in na koga bomo prišli, bomo pač prišli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.