Slovenija
136 ogledov

Nina Zidar Klemenčič ni več Janševa odvetnica

Nina Zidar Klemenčič Anže Petkovšek
O razlogih ni želela govoriti, se pa ti najverjetneje skrivajo v poročilu protikorupcijske komisije, ko jo vodi njen mož.

Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je za Dnevnik potrdila, da ni več Janševa odvetnica. "Vse, kar zadeva odnos med stranko in odvetnikom, je zaupne narave, in tako na vprašanja o svojem poslovnem odnosu z Janezom Janšo ne bom odgovarjala. Lahko pa potrdim, da nisem več njegova pooblaščenka," je povedala za Dnevnik.

Novinarji časopisa so jo med drugim spraševali tudi, ali je Janša storitve njene pisarne kdaj poravnal v gotovini in ali je pisarna Zidar Klemenčičeve kadarkoli za Janšo plačala sodno takso, kar je ena od nepravilnosti, ki jo je pri Janši odkrila komisija za preprečevanje korupcije. Zidar Klemenčičeva je pojasnila, da je gotovinsko poslovanje pri njih velika izjema, saj da vse poteka prek transakcijskih računov.

Krivo poročilo protikorupcijske komisije?

Kaj so razlogi za prekinitev sodelovanja, uradno ni znano. Po vsej verjetnosti, tako Dnevnik, pa je Janšo razjezilo poročilo komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi odvetničin mož Goran Klemenčič.

Zaradi poročila se je Janša odločil pravno varstvo iskati celo na upravnem sodišču, čeprav po Dnevnikovem navajanju obstajajo pomisleki, ali je upravno sodišče sploh pristojno za odločanje. "Poročilo protikorupcijske komisije namreč ni upravni akt, saj nima nobenih pravnih posledic, s katerimi bi posegli v pravice, dolžnosti ali pravni položaj obravnavanih oseb," so zapisali.

Po informacijah Dnevnika bo Janšev odvetnik odslej Franci Matoz.

Komentarjev 26
  • Darko 16:27 05.februar 2013.

    Matr jaz sem v Mladini spraševal

  • dragec 14:46 05.februar 2013.

    Ti bi jo, samo ti je verjetno "prekratek" (mislim na finančno stanje)

  • kapibara 14:23 05.februar 2013.

    Če jo je žgal...??Jast bi jo tut...