Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Nirvana ima naj pesem

Nirvana Žurnal24 main
Smells Like Teen Spirit. Po izboru revije NME najboljši komad vseh časov.

Glasba. Po izboru trenutnih in nekdanjih novinarjev glasbene revije NME je najboljša pesem vseh časov Nirvanina Smells Like Teen Spirit z albuma Nevermind (1991), ki je populariziral grunge subkulturo.

Tragika prvih dveh pesmi

NME je sestavil lestvico 500 največjih pesmi, na njenem drugem mestu pa je pristala Love Will Tear Us Apart (izdana leta 1980) skupine Joy Division. Zanimivo (ali morda bolje: tragično), da sta na prvih dveh mestih benda s podobno usodo – oba sta danes nedelujoča in oba sta za vedno izgubila pevca/frontmana – Nirvana Kurta Cobaina leta 1994 (storil je samomor), Joy Division pa Iana Curtisa leta 1980 (prav tako zaradi samomora).

Na tretje mesto se je uvrstila kraljica disca Donna Summer s pesmijo I Feel Love iz leta 1977, na četrtem mestu je pristal komad How Soon Is Now? (izdan kot singel leta 1985) britanske zasedbe The Smiths (1982–1987), katere album The Queen Is 
Dead iz leta 1986 je ista revija razglasila za največji album vseh časov, na petem pa edina pesem, ki se je prvič zavrtela v 21. stoletju: Last Nite (izdana leta 2001) ameriške rock skupine The Strokes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.