Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Nirvanin legendarni dojenček spet v vodi

Nirvana Profimedias
Mladenič, ki je pred četrt stoletja postal zvezda enega najbolj zgodovinskih albumov, je v čast skupine Nirvana spet skočil v bazen in zaplaval pred objektivom.

Spencer Elden je kot nekajmesečni dojenček postal zvezda, saj je "poziral" na naslovnici enega zgodovinsko najbolj pomembnih glasbenih albumov. Je tisti dojenček, ki ga poznamo z naslovnice albuma Nevermind skupine Nirvana. Ob 25. obletnici plošče je Spencer želel ponovno uprizoriti legendarno fotografijo.

"Fotografu sem predlagal, da bi bil gol, tako kot takrat, a je menil, da bi bilo čudno, zato mi je predlagal kopalke," je povedal Elden. S fotografio se je želel pokloniti legendarnemu rock bandu. "Obletnica mi nekaj pomeni. Zelo je čudno, da je fotografija, na kateri sem star štiri mesece, postala del zgodovine. Je zelo 'kul', ko si del nečesa tako pomembnega, čeprav se tega ne spomnim," je povedal Spencer, ki je priznal, da ima raje The Clash kot pa Nirvano.

Fotograf Kirk Weddie je Spencerjeve starše prosil, če lahko otroka slika v bazenu za naslovnico takrat še neznane skupine. Fotografiranje je trajalo manj kot minuto, Spencerjevi starši pa so zaslužili pičlih 200 dolarjev. Spencer je tudi letos, 25 let kasneje, zaslužil toliko denarja. Mladenič je podobno fotografijo naredil že pred desetimi leti, ob 15. obletnici albuma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.