Šport
38 ogledov

"Nisem vedela, da sem tako dobro pripravljena"

Maruša Mišmaš 3000 m zapreke EP v atletiki EPA
Maruša Mišmaš je na dvoranskem prvenstvu v atletiki s časom 8:57,96 postavila osebni rekord na 3000 m in se uvrstila v finale, ki bo v soboto ob 18.50.

Mišmaševa je prvič v karieri tri kilometre pretekla pod devetimi minutami. "Trener Svetlan Vujasin mi je pred tekmo svetoval, da naj se držim vodilne do konca. Ko sem bila med tekom že čisto zadaj, pa mi je zavpil, da naj grem naprej, potem pa dodal, da naj kar 'teram' sama. Nato sem to naredila," je sprva povedala Mišmaševa.

"V nadaljevanju me je prehitelo nekaj tekmic in sem bila že peta. Potem sem imela v glavi le še prva štiri mesta, ki so vodila v finale. Bilo je že težko, toda moj cilj je bil finale. Tako sem se nekaj časa držala četrtouvrščene. Dejala sem, da jo moram prehiteti. Na koncu se je v finišu izteklo po načrtih. Poleg tega sem tekla osebni rekord in prvič to razdaljo pod devetimi minutami. Zelo sem vesela," je po nastopu žarela od zadovoljstva Mišmaševa.

Od nje sta bili hitrejši le Nizozemka Maureen Kostner (8:57,59) in Britanka Laura Muir (8:57,71). "Nisem vedela, da sem tako dobro pripravljena. Tako kot Žan Rudolf sem namreč tudi jaz prejšnji teden prebolela virozo. Tudi v finalu želim dobro teči. Ne kot lani na EP na prostem, ko sem se zadovoljila z nastopom v finalu. Moj cilj je čim boljši tek in mogoče tudi nov osebni rekord. Kar hitro izboljšujem osebne rekorde. Super, tudi na 3000 m zapreke bom na prostem bom gotovo dobro tekla, posebej ker imam dobro tehniko teka prek ovir. Komaj čakam, da bom tudi na tej svoji razdalji začela tekmovati," je dodala Mišmaševa, ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj.

Janežič izpustil polfinale

Luka Janežič zaradi poškodbe noge ni nastopil v polfinalu na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v teku na 400 metrov. Njegov trener Rok Predanič je dejal, da si je nekaj ur prej poškodoval mišico lože na levi nogi.

"V zadnjih 30 metrih kvalifikacij, ko je bilo tudi veliko prerivanja, ga je 'zategnilo' v mišici leve lože. Z reprezentančnim fizioterapevtom Khalidom Nasifom smo poskušali vse, da bi lahko nastopil, vendar to ni bilo mogoče. Moral sem se odločiti, če bo tekmoval. Ocenil sem, da je tako poškodovan, da bi imeli velike težave v poletni sezoni. Ne bi se mogel 'sestaviti' in bi si zaradi enega teka uničil celotno poletno sezono. V njej pa imamu na temelju dosežkov v tej zimi velika pričakovanja in cilje," je povedal  Predanič, nekdanji slovenski sprinter.

Tomičeva 13. v Evropi

Marina Tomič pa je v polfinalu teka na 60 metrov z ovirami zasedla 13. mesto in končala tekmovanje z novim najboljšim izidom sezone (8,08). V finale so vodila le prva štiri mesta v obeh polfinalnih skupinah; Tomičeva je bila v prvi osma.

"Cilj pred polfinalom je bil izboljšanje izida iz kvalifikacij. Tudi izid sezone mi je uspel. Škoda, da mi ni malo bolje uspel start, ker sem imela možnost za izboljšanje osebnega rekorda. No, ga bom pa popravila naslednje leto. Imela sem premalo tekem v tej zimi, vsaj pet, šest bi jih morala imeti. Tako pa sem praktično nastopila le enkrat zaradi težav s poškodbami in tu nisem bila dovolj prepričana vase v vsakem trenutku teka. Vesela sem, da sem glede na vse težave z zdravjem vendarle uspešno nastopila," je pojasnila Tomičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.