Šport
39 ogledov

"Nismo jih želeli osramotiti"

Mats Hummels EPA
Nemci so se med polčasom polfinalne tekme dogovorili, da ne bodo ponižali Brazilcev.

"Sporazumeli smo se, da bomo ostali osredotočeni, nismo jih želeli osramotiti. Tekmecu je potrebno izkazati spoštovanje, to je zelo pomembno. Nismo poskušali z raznimi čarovnijami, triki ali čim podobnim. Pomembno je bilo, da še naprej igramo na naš način," je o pogovoru med polčasoma, ko so Nemci že vodili s 5:0, dejal nemški branilec Mats Hummels

Ta je polfinalni dvoboj opisal z naslednjimi besedami: "Po našem drugem zadetku so bili zmedeni. Zaigrali so neorganizirano, mi pa nismo zapravljali priložnosti vse do petega zadetka. To se ne zgodi ravno pogosto."

Hummels je sicer zaradi poškodbe izpustil drugi polčas proti Braziliji, njegov nastop v finalu proti Argentini pa je še vprašljiv: "Moramo ostati trdno na tleh, a s tem nimamo težav. Zavedamo se, da bo v nedeljo zelo težko. Smo ena izmed najboljših reprezentanc na svetu, vendar vedno potrebuješ nekaj sreče. S polfinalno predstavo smo lahko resnično zadovoljni, a če bomo izgubili v finalu, bo dvoboj z Brazilijo nepomemben. V finalu bo povsem drugače."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.