Šport
106 ogledov

''Nismo ne živi ne mrtvi''

(Foto: EPA) Nastran Slovenija Nemčija EPA
Vaterpolska zveza Slovenije se srečuje s hudimi finančnimi težavami, zaradi katerih je pod vprašajem njena prihodnost in razvoj slovenskega vaterpola.

Ni skrivnost, da se Vaterpolska zveza Slovenije že vse od leta 2003 in evropskega prvenstva v Kranju in Ljubljani bori za preživetje.

V petek se bo vnovič sestala skupščina, ki bo med drugim razpravljala tudi o morebitnem stečaju ali pa kar ukinitvi, saj se je na zvezi nabral dolg v višini več kot 400.000 evrov.

Zdajšnji predsednik zveze Gorazd Gotovac, ki je krovno organizacijo vaterpolskih klubov vodil zadnje leto dni, pravi, da ni na voljo za nov štiriletni mandat.

Dodaja, da pravega časa za vodenje zveze nima, sam pa se je v VZS vključil kot nekakšen tehnokrat, ki naj bi izpeljal poenostavljeno prisilno poravnavo, a zveza v pogovorih z upniki ni bila uspešna.

"Zdaj smo v položaju, ko nismo ne živi ne mrtvi. V petek je možnih več scenarijev. Možen je tudi stečaj zveze, saj kandidata za predsednika trenutno ni, a to se lahko spremeni na skupščini sami. Vsekakor upam, da se bodo delegati na skupščini odločili v dobro vaterpola in da se bo ta organiziral na novo. To je seveda v domeni ustanoviteljic zveze," pravi Gotovac in dodaja, da pod trenutnimi pogoji na zvezi ni sredstev za normalen razvoj.

Ogrožena prihodnost vaterpola

Vsekakor popolna razpustitev zveze skorajda ne pride v poštev, saj bi vaterpolo ostal brez možnosti, da kandidira na različnih razpisih in bi v celoti ostal brez sredstev, pod vprašajem pa bi bilo tudi sodelovanje v okviru Evropske in Mednarodne plavalne zveze ter funkcije slovenskih funkcionarjev v obeh zvezah. S težavo bi klubi izpeljali tudi kakršno koli regularno tekmovanje.

Gotovac, predsednik je po zakonu odgovoren za poslovanje zveze, pravi, da ne glede na možen razplet mirno spi: "Predsednik je odgovoren za svoje delovanje. V tem letu zveza ni naredila novih dolgov, s prijavami na razpise pa nam je celo uspelo prirediti kvalifikacije za evropsko prvenstvo v mladinski konkurenci. Sam se s svoje funkcije tudi zaradi številnih delovnih obveznosti poslavljam, v zmanjšanem obsegu pa sem še vedno pripravljen pomagati vaterpolu na ravni kluba ali zveze, če bo želja za to."

Na vprašanje o krivdi preteklih predsednikov ni želel odgovarjati, saj pravi, da policija vodi nekatere postopke, sam pa informacije o tem, kako daleč so policisti pri svojem delu, nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.