Slovenija
29 ogledov

"Nismo pripravljeni priznati, kakšno je stanje"

Janez Janša Nino Verdnik
"Jeseni se ne bomo odločali le o izhodu iz krize, ampak o tem, ali bo Slovenija še naprej ostala suverena država," je dejal premier in predsednik SDS Janez Janša.

Janez Janša je v nagovoru na današnjem taboru SDS v Lepeni povedal, da je Slovenija v zadnjih letih prišla v situacijo, za katero "nas prijatelji iz Evrope stalo sprašujejo, kako je sploh mogoče, da se je kaj takega zgodilo, kako je mogoče da smo v slabih treh letih iz države, ki je bila na vrhu EU in so jo mnogi dajali za zgled, prišla med države, ki se omenjajo kot tiste, ki bodo eventualno potrebovale tujo pomoč".

V tem trenutku ni dovolj pripravljenosti in sloge za to, da bi vsi skupaj priznali stanje, kakršno je, in naredili potrebne korake, da se situacija reši, pravi Janša.đ

"Kako je mogoče, da ni sposobnosti sodelovanja"

"Gledajo nas od zunaj in nas sprašujejo, kako je mogoče, da ni zavedanja in sposobnosti sodelovanja," je izpostavil in dejal, je vlada že od prvega dne, ko je prisegla, ponujala roko sodelovanja in partnerstva opoziciji.

A opozicija to sodelovanje ne samo zavrača, ampak se "praktično iz dneva v dan poje dana beseda", je povedal Janša. "Komaj se za neko stvar dogovorimo, že se naslednji dan izve, da temu ni tako, da se je zdaj premislila ena, drugič pa druga opozicijska stranka," je dejal. Tako se po njegovih besedah ne da naprej, saj ima koalicija le navadno večino v parlamentu.

Naloga: demokrat za predsednika

Kot je dejal Janša, bo SDS jeseni naredila vse, da bo Slovenija še naprej ostala suverena republika. "Naredila bo vse, da Slovenija po dolgih desetletjih za svojega predsednika dobi demokrata in to je naša prva naloga," je povedal.

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je ob tem dejal, da si želi Slovenije, ki ne bo razdeljena. Zato obljublja povečanje ugleda Slovenije, če zmaga na jesenskih volitvah. Kot je dejal, je do volitev še dovolj časa za prepričevanje volilnega telesa, trenutno pa je s trendom javnega mnenja zadovoljen.

Komentarjev 28
  • PIKO5 20:23 29.julij 2012.

    Par kurjih tatov na svobodo, STRICE IZ OZADJA PA MAL BOL NA TESNO STISNT.

  • privat 13:33 29.julij 2012.

    Slovenija nima ljudi ,ki bi bili sposobni voditi državo ...samo pomislimo koliko novih sodnikov ,policajev ,poliikov zdravnikov,...je potrebno za zagon demokratične Slovenije..in zdaj vprašanje kje zapreti dosedanje lopove...koliko jih je da so evropski zapori premajhni za sprejem toliko ljudi!! Če ...prikaži več pa jim ne sodimo,ne prganjamo ali smo naredili korak naprej??

  • Tupamaros 13:20 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.