Avto
17 ogledov

Nissan GRIPZ je športnik in suv naenkrat

Nissan GRIPZ Nissan
Nissanov koncept GRIPZ napoveduje novega mestnega "terenca."

Ne, GRIPZ ne napoveduje novega juka, hitijo pojasnjevati Japonci, ki študijo predstavljajo bolj kot raziskovanje, kam bi utegnil zapeljati njihov oblikovalski jezik pri novi generaciji križancev, katerih izumitelj je s qashqaijem in jukom pravzparav bila prav znamka Nissan..

Avto je tako s 4,1 metra celo nekoliko krajši od juka, a zato nižji in širri. Ima le štiri sedeže, nasajen pa je na velikanska, 22-palčna tritočkovna platišča. Tudi vrata, ki se odpirajo navzgor, dajejo jasno vedeti, da bo katerikoli serijski avto na njegovi osnovi precej manj dramatičen.

Veliko je detajlov Nissanovega "Z" oblikovalskega jezika, vidne so tudi podobnosti z zgodovinskim športnikom Z240. Tudi notranjost tega križanca prihodnosti je izrazito športno ustrojena.

Nissan GRIPZ | Avtor: Nissan Nissan
Koncept je opremljen s tehnologijo električnih vozil z zasnovo sistema hibridnega pogona, pri čemer je vgrajen isti elektromotor, kot ga najdemo v juku. Ta je mimogrede nedavno doživel rahlo prenovo, s katero so mu doseg podaljšali na krepko prek 200 kilometrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.