Avto
14 ogledov

Na nissan notea so vsuli vedro popra

Nissan note nismo
1/4
Nissan
Nissan športnosti svojih vozil zadnje časa namenja veliko pozornosti. Predstavili so notea nismo, ki naj bi svet dirkaških prvin ponesel v povsem nov razred doslej.

Note je po obliki še najbližje malemu enoprostorcu, čeprav je v drugi generaciji pravzaprav precej zabrisal mejo s klasično kombilimuzino. Pri Nissanu menijo, da je čas za nekaj predrznosti, zato so sprva za japonski trg predstavili različico nismo, ki je oznaka za njihove najbolj športne izpeljanke modelov, doslej pa je bila rezervirana le  za GT-R, 370Z in jukea. 

Japonci so šli še korak dlje, saj bo športni note na voljo v različicah nismo in nismo S. Prvi naj bi glede na uradno sporočilo, ki govori o idealnem "razmerju med športnostjo in učinkovitostjo" (beri: predvsem vizualni dodatki na standardnem vozilu), namenjen tistim, ki jim je najpomembnejša podoba.

Nismo S pa naj bi bil na drugi strani resnično zmogljivostim namenjen model s konkretnimi preureditvami pogona in podvozja. Nismo S bo tako poganjal posebej prilagojen motor z "dobrohotno zalogo navora pri nizkih vrtljajih." Imel bo petstopenjski ročni menjalnik, medtem ko ob vsem leporečenju navkljub Japonci niso zinili nobene glede zmogljivosti in moči.

Ve pa se, da bo sama konstrukcija avtomobila ojačana, na razpolago bodo recaro sedeži ...

Kdaj, če sploh bodo notea nisma in nisma S predstavili na drugih trgih, ni znano. Japonci pa bodo lahko po njem posegli že jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.