• Pet 11 do 20 °C
  • Sob 15 do 22 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Prve fotografije

1 komentar

Nissan predstavil novi note

Nissan je marca na avtosalonu v Ženevi pokazal konceptni model invitation, ki je služil kot najava za novo generacijo nota. Slednjega je japonski izdelovalec avtomobil zdaj premierno razkril domači javnosti.

G. P. / Tokio

Novi nissan note ima povsem novo obliko, ki je bolj aerodinamična, znotraj je za potnike več prostora, oprema pa je bogatejša. Pri Nissanu pravijo, da so naredili korak naprej tako pri varnosti kot pri nižjih izpustih CO2 in zmanjševanju porabe, saj naj bi bil note zmožen z enim litrom goriva prevoziti 25,2 kilometra poti.

 
Na Japonskem bo na voljo tudi z 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem z direktnim vbrizgom, ki bo kombiniran z menjalnikom Xtronic CVT. Med drugim bo opremljen tudi z nissanovim around view monitorjem.

Novi note v dolžino meri 4.020 milimetrov, širok je 1.690 milimetrov, visok 1.535 milimetrov, medosna razdalja pa meri 2.600 milimetrov. Nissan bo nota na Japonskem začel prodajati septembra, evropska različica pa bo premierno predstavljena marca prihodnje leto na avtosalonu v Ženevi.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima