Slovenija
230 ogledov

Niti deževnica ni več zastonj

Slovenija 11.09.2013 dez, promet, cesta, slabo vreme, jesen, padavine, dezevno v Saša Despot
Davek na dež. Komunalna podjetja bodo do konca leta začela pošiljati položnice.

Zaradi nove uredbe o odvajanju in čiščenju meteorne vode bodo morali nekateri lastniki stavb plačevati nov prispevek.

"Plačali ga bodo lastniki objektov, ki imajo deževnico speljano v javni kanalizacijski sistem, obračunal pa se bo enkrat na leto. Tisti, ki imajo lastne kanale in odpadne vode ne odvajajo v kanalizacijo, prispevka ne bodo plačali," način obračunavanja in plačevanja pojasnjujejo v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad.

Cena odvisna od velikosti

Višina prispevka bo odvisna od kvadrature strehe objekta in povprečne količine padavin v petih letih. Uredbo, ki jo narekuje Evropska unija, morajo komunalna podjetja sprejeti do konca letošnjega leta. Medtem ko so po nekaterih občinah v Celju prispevek že uvedli, se lahko v Mariboru težave pojavijo zaradi zamrznitve cen komunalnih storitev. Mestni svetniki so namreč cene komunalnih storitev zamrznili do konca letošnjega leta. V Nigradu kljub temu pravijo, da so na nova pravila pripravljeni, zato bodo kmalu začeli pošiljati informativne izračune.

 

Komentarjev 21
  • erikkk 15:11 14.oktober 2013.

    Neumnost brez primere. ... zrela za psihiatrijo ...

  • Branko Brzin 11:44 14.oktober 2013.

    še veliko je razerve za nabijanje davkov ,davek na dimnike davek na okna davek na kamp prikolice ,davek na sonce,davek na neumnosti ,davek na penzijoniste ,davek na sex davek na stranke, davek na bruhanje

  • tomaz 11:38 14.oktober 2013.

    ja pol je pa suša