Šport > Nogomet
60 ogledov

Niti Oblak ni dovolj dober za Real

gareth bale EPA
Gareth Bale je pred finalnim obračunom Lige prvakov presenetil z izjavo, da si noben nogometaš Atlético Madrida ne zasluži mesta v začetni enajsterici Real Madrida.

Psihološke igre pred sobotnim spektaklom v Milanu so v polnem zagonu. Tokrat se je v vlogi dežurnega provokatorja nasprotne ekipe preizkusil Gareth Bale, ki je v pogovoru za radijsko postajo Cadena COPE dejal, da ima Real Madrid na vseh igralnih položajih boljše posameznike kot Atlético.

''Po mojem mnenju noben igralec Atlética ne bi imel mesta v ekipi Real Madrida,'' je izjavil Valižan in dodal, da se v slačilnici ne obremenjujejo z vlogo favorita.

''Oznaka favorit nam ne pomeni nič. Ljudje v medijih bodo govorili, da smo favoriti, vendar se ne bomo obremenjevali s tem. Osredotočeni smo sami nase. V soboto bomo razmišljali samo o tekmi,'' je povedal Bale.

Na vprašanje, ali je težje premagati Atlético ali Barcelono, ni želel podati neposrednega odgovora. ''Obe ekipi sta težak nasprotnik. Gre za dobri ekipi. Prepričani smo, da ju lahko premagamo, zato nam ne preostane drugega, kot da zaigramo po najboljših močeh in upamo, da bo zadostovalo.''

Cristiano Ronaldo je priznal, da bo poraz v finalu pomenil katastrofo za kraljevi klub, Bale je v tem pogledu bolj pragmatičen. ''Potrebno je gledati iz dveh zornih kotov. Igrati v finalu je odličen rezultat, seveda pa si želimo zmage. Ne razmišljamo o porazu. Da, poraz pomeni neuspeh. Razmišljamo le o zmagi.''

V finalu bosta pomembni vlogi odigrala tudi oba čuvaja mreže - Keylor Navas v vratih Reala in Jan Oblak v vratih Atlética. Bale je prepričan, da je vratar Reala nedvomno boljši od Oblaka. ''Keylor Navas. 100-odstotno,'' je bil odločen Valižan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.