Slovenija
8 ogledov

Nižja ocena za Telekom

<biznis> 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostja Boštjan Tacol
Moody's znižal bonitetno oceno Telekoma Slovenije z Baa3 na Ba1. Razlog: prevelika izpostavljenost domačemu bančnemu sistemu.

Ena vodilnih bonitetnih agencij na svetu Moody's je danes znižala bonitetno oceno Telekoma Slovenije. Oceno mu je znižala z Baa3 na Ba1. Obete za naprej je ocenila kot negativne.

V agenciji so se za znižanje bonitete odločili predvsem na podlagi ocene, da je družba v preveliki meri izpostavljena domačemu bančnemu sistemu, s čimer naj bi bilo ogroženo oziroma omejeno njeno uravnavanje likvidnosti, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja.

"Znižanje ocene odraža Telekomov šibkejši likvidnostni profil, ki je posledica nazadovanja kreditne kakovosti nekaterih največjih slovenskih bank," je v sporočilu agencije pojasnil vodilni analitik v primeru Telekoma Slovenije Ivan Palacios.

Hkrati naj bi zaostrene makroekonomske razmere v državi ter ostri regulatorni in konkurenčni pritiski negativno vplivali na poslovanje družbe in njene poslovne rezultate, so še ocenili v agenciji.

Komentarjev 1
  • dragec 16:20 05.april 2013.

    Evo in telekom gre v maloro