Svet
40 ogledov

Nizozemska: RKC s kastracijami nad homoseksualnost

Verske oblasti ugovarjajo, da je križ v Italiji tudi kulturni in ne le verski si Žurnal24 main
Katoliška cerkev naj bi po poročanju nizozemskih medijev v petdesetih letih prejšnjega stoletja v cerkvenih ustanovah kastrirala številne mlade fante, da bi s tem "pozdravili" njihovo domnevno homoseksualnost.

V cerkvenih ustanovah v pokrajinah Limburg in Brabant naj bi po podatkih nizozemskega časnika De Limburger kastrirali mladoletnike, ki so jih pred tem v katoliških šolah in internatih spolno zlorabljali cerkveni uslužbenci. Posege so izvajali v psihiatričnih klinikah, ki jih je upravljala Cerkev. Za kastracijo naj Cerkev pred posegi ne bi pridobila dovoljenja staršev.

Takratne nizozemske zdravstvene oblasti naj bi vedele za te okrutne posege. Vendar organ, ki je bil takrat pristojen za psihiatrične klinike, ni posredoval, saj so se držali takrat veljavnih protokolov s Cerkvijo. V petdesetih letih naj bi bilo tako kastriranih vsaj deset mladoletnikov.

Preiskovalna komisija na Nizozemskem je lani ugotovila, da je bilo med letoma 1945 in 1981 v nizozemskih cerkvenih institucijah spolno zlorabljenih na desettisoče otrok.

Komentarjev 6
  • jose3 16:56 02.maj 2012.

    In kako so kastrirali? V cerkvah s srpom? Gre še za eno Žurnalovo raco, podobno kot tisto, da je šel Bojan Požar meditirat v Indijo.

  • Stolp 06:42 20.marec 2012.

    Cerkvenim pedofilom bo Bog odpustil, če se bodo le pokesali.Po vsakem takem pedofilskem dejanju gredo k spovedi k svojemu predpostavljenemu se tam ispovejo potem pa zmolijo par molitvic in Bog jim odpusti.Včasih jih za pokoro škof ...prikaži več še premesti v kako drugo škofijo ali pa za nagrado, da malo spozna novih fantov...

  • erikkk 22:24 19.marec 2012.

    Potem "Stolp" pomeni da so z pedofilijo cerkveniki naredili še uslugo ogromno fantom po svetu ki so zaradi tega danes psihični bolniki. Po tvoje so vsi pedofili iz cerkva brezgrešniki in kastracija za njih ni potrebna. Ko pa se je ...prikaži več treba spolno psihično izživljat nad fanti pa jim uničit življenje pa navali narode , ane ...Pejt si pregledat možgane ...