Zdravje > Otrok
94 ogledov

Njeno zdravljenje je spremljal ves svet. Na žalost je umrla.

Deklica Roona Youtube
Doma je čakala na operacijo.

Zdravljenje indijske deklice Roone Begum, ki se je rodila s kar trikrat večjo glavo od normalne velikosti, je spremljal ves svet. Ko je namreč njena fotografija zaokrožila svet, je njena družina prejela številne donacije dobrih ljudi, s katerimi je lahko pokrila stroške dragega zdravljenja. 

"Mala Roona" kot so jo poimenovali, je na žalost umrla in to med čakanjem na operacijo. Stara je bila pet let in pol.

Bolezen, ki povzroča hude bolečine

Rodila se je s hidrocefalusom, motnjo, pri kateri pride do povečanega znotrajlobanjskega pritiska in posledičnega razširjenja možganskih ventriklov, zaradi katerih začnejo možgani, z njimi pa tudi lobanja, močno zatekati.

Zdravniki so prepričali starše, da ji lahko pomagajo, da bo po več operacijah takšna kot ostali otroci, do sedaj pa so dosegli tudi to, da je lahko izgovorila celo nekaj besed.

S serijo operacij so ji v zasebni bolnišnici Fortis v mestu Gurgoan blizu Delhija v zadnjih treh letih uspeli zmanjšati obseg glave na 58 centimetrov. Pred operacijami je obseg njene glave meril 93,98 centimetrov. Naslednji mesec jo je čakala že deveta operacija. "Imela je težave z dihanjem, a še preden smo uspeli oditi v bolnišnico, je umrla, " je dejal dekličin oče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.