Šport > Nogomet
370 ogledov

Koper se ne da, Ankaran brez Bonifike

stadion, ajdovščina Žurnal24 main
Na Bonifiki ne bo sodelovanja med Koprom in Ankaranom.

Nogometaši Ankarana se po zapletih v Kopru ogrevajo za prirejanje domačih prvoligaških tekem v Ajdovščini, saj igrišče na Sveti Katarini ne ustreza standardom tekmovanja, v današnji izdaji poroča ljubljanski Dnevnik. Novega nogometnega prvoligaša z Obale bo vodil dosedanji trener Vlado Badžim.

Še vedno ni znano, s kakšnim igralskim kadrom bodo Ankarančani krenili v Prvo ligo TS, prestavili pa so tudi uvodni trening, ki bi ga po prvotnih načrtih morali izpeljati že minuli konec tedna.

V Kopru se še niso predali

Nogometni klub Ankaran Hrvatini bo prihodnji torek po sestanku izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije pričakovano postal deseti prvoligaš, postopek izrednega licenciranja pa mora v skladu s pravilnikom skleniti do 31. decembra. Licenčna komisija nogometne zveze je FC Koper zaradi nakopičenih dolgov in nepreglednega poslovanja pahnila v četrto ligo, še poroča Dnevnik.

Po informacijah Dnevnika se na Bonifiki trudijo obdržati prvoligaški status, tudi prek razvpitega hrvaškega podjetnika Boška Županovića, ki se je ob nedavni sklenitvi sodelovanja s koprskim klubom odpovedal visoki terjatvi do kluba v višini enega milijona evrov. Po odpisu terjatev pa Koprčani niso več visoko zadolženi, kot je bil še nedavno, kar mu izboljšuje pogajalska izhodišča v komunikaciji z nogometno zvezo.

V četrtek, 22. junija, ob 17. uri bo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekalo tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telekom Slovenije, Pokala Slovenije in 2. slovenske nogometne lige za tekmovalno obdobje 2017/2018.

Komentarjev 1
  • marialorca 18:54 16.junij 2017.

    To je rušenje dolgoletne slovenske tradicije, ki pravi, da ti bo sosed prej pomagal kot sorodnik. Ampak v nogometu je ogromno denarja in ogromno politike PA se bom delal, da NK in občino Koper razumem. Faušija ali "ne privoščimo jim nekaj lepega".