Šport > Nogomet
88 ogledov

Konec evropske zgodbe Domžal

Cheikhou Kouyate
1/14
Profimedias
Nogometaši Domžal so gostovali na razprodanem londonskem olimpijskem stadionu, kjer je West Ham odigral svojo prvo tekmo po selitvi z Upton Parka. Na prvi tekmi tretjega predkroga Lige Evropa so "ravbarji" zmagali z 2:1, tokrat pa so klonili z 0:3 in se tako poslovili od Evrope.

Nogometaši West Hama so več kot stoletje domače tekme igrali na Boleyn Groundu (Upton Parku), od letošnje sezone pa je njihovo domovanje londonski olimpijski stadion. Usoda je hotela, da jim je na zgodovinski prvi tekmi po selitvi nasproti stal slovenski klub. 

Srečanje si je ogledalo skoraj 54.000 gledalcev, približno 100 jih je pesti stiskalo za tretjeuvrščeno ekipo lanskega slovenskega prvenstva.

Trener Domžal Luka Elsner je na nedeljski prvenstveni tekmi proti Mariboru (2:2) odpočil nekatere nosilce igre, v Londonu pa je na zelenico poslal identično ekipo kot na prvem dvoboju v Stožicah, ko so Slovenci z zmago 2:1 presenetili Angleže. Ti so za povratni dvoboj zamenjali vratarja, krivec za enajstmetrovko Domžalčanov Håvard Nordtveit pa se je iz obrambe preselil v zvezno vrsto. V zadnji liniji ga je zamenjal mladi Reece Oxford, ki bo šele decembra dopolnil 18 let. Iz prve ekipe je izpadel Pedro Obiang.

Dve napaki, dva strela, dva gola

V uvodnih minutah so bila Kladiva več pri žogi, a večjih nevarnosti za domžalska vrata ni bilo. Nato pa prva prava priložnost in zadetek domačih. Na levi strani je pobegnil Enner Valencia, dolgo kombiniral, nato pa s podajo poiskal Sama Byrama. Ta je okroglo usnje poslal proti golu, tik pred vrati pa je žogo čez golovo črto podaljšal Cheikhou Kouyate.

Domžalčani so bili v naslednjih minutah povsem enakovreden tekmec, a je nato sledilo znova slabo posredovanje obrambe. Po predložku z desne strani je visoki Andy Carroll le še spustil žogo do Kouyateja, ta pa jo je še v drugo poslal v mrežo. Londončani so iz dveh strelov dvakrat zadeli v polno.

West Ham, Domžale, Lucas Horvat, Cheikhou Kouyate | Avtor: Profimedias Profimedias

V 37. minuti je bil West Ham blizu novega zadetka. Ob hitrem protinapadu je po desni pobegnil Michail Antonio, odlično podal v kazenski prostor, kjer je bil Kouyate, a je v zadnjem hipu pred njim žogo preko lastnega gola izbil Alvaro Brachi. Po kotu je v  domžalskem petercu zavladala panika, kar nekaj domačih nogometašev bi lahko poslala žogo v mrežo, vendar se to na srečo ni zgodilo. Kasneje je nevarno streljal še Antonio.

V četrti minuti nadaljevanja je precej z desne strani do strela prišel Marko Alvir, a vratar Darren Randolph ni imel težkega dela. V 53. minuti je prišlo do nenavadnega dogodka, saj se je glavni sodnik poškodoval, zamenjal pa ga je četrti delilec pravice. V 56. minuti je lepo na levi strani preigraval Valencia, po prekršku nad njim pa je kasneje isti igralec z roba kazenskega prostora nenevarno sprožil preko prečke gostov. Enako se je končal poizkus Winstona Reida, ki je prišel do neoviranega strela na desetih metrih, a reagiral po 'branilsko'.

V 67. minuti je zapretil še Sofiane Feghouli, ki je z bližine z glavo meril mimo vrat. Nato pa je do lepega strela na drugi strani prišel junak prvega dvoboja Matic Črnic, a se je Randolph ob njegovem streku s 16 metrov izkazal. Ob vse bolj ofenzivno usmerjenih gostih, so domači prihajali do lepih priložnosti, a sta Feghouli in predvsem Valencia po pobegih slabo streljala.

V 75. minuti je v svojem kazenskem prostoru Oxford v zadjem hipu izbil žogo v kot, dve minuti kasneje pa je domačega vratarja s strelom od daleč malce ogrel rezervist Zeni Husmani. Nato pa je sledil končni udarec West Hama. Kapetan Mark Noble je poslal odlično žogo, ki si jo je s prsmi v napad podaljšal Feghouli, akcijo pa je zaključil s strelom s 16 metrov za 3:0.

Liga Evropa, 3. predkrog (povratna tekma):

West Ham United : Domžale 3:0 (2:0) /1:2/
Kouyate 8., 25., Feghouli 81.

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.