Šport > Nogomet
64 ogledov

Snežna bitka z epilogom v 97. minuti

Krško Rudar Velenje 27. april Prva liga TS stadion Matija Gubec
1/4
Igor Kovačič
Na vnaprej odigrani tekmi 32. kola PLTS je Krško z zadetkom v 97. minuti iztržilo pomembno točko proti velenjskemu Rudarju (1:1).

Za Rudar je v 32. minuti s prostega strela z 20 metrov lepo zadel hrvaški napadalec Mate Eterović, za Krško je v 97. minuti po predložku na drugo vratnico z glavo izenačil Damjan Vuklišević.

Velenjčani so z novo točko začasno skočili celo na peto mesto, Krčani pa na šesto. Obe ekipi imata pred devetim Koprom sedem, pred zadnjo Krko pa devet točk prednosti.

V naslednjem kolu Krško čaka še ena pomembna tekma za ohranitev prvoligaškega statusa, na Portovalu bodo v soboto, 7. maja, gostovali pri Krki. Na isti dan bo Rudar doma pričakal Koper.

Sneženje krojilo tekmo

Tekma, ki jo je spremljalo sneženje, je prvo priložnost ponudila v sedmi minuti, ko je v kazenskem prostoru domačih podajo lepo sprejel Damjan Trifković, jo podal na levo do Mateja Eterovića, ta pa je žogo poslal čez gol. Že nekaj trenutkov zatem so imeli lepo priložnost tudi domači, saj se je sam pred Matejem Radanom znašel Luka Volarič, toda velenjski vratar je bil uspešnejši.

V 20. minuti je imel Eterović novo priložnost, ko je dvakrat sprožil z leve strani kazenskega prostora, a streljal preslabo. Zato pa je precej bolje v 32. minuti, ko je žogo s prostega poslal čez živi zid v mrežo za vodstvo z 1:0. Proti koncu polčasa je vse močneje snežilo, kar je ob koncu prvega dela po strelih Roberta Pušaverja in Dina Hotića povzročilo nekaj težav Radanu, a je ostalo pri vodstvu knapov.

V drugem polčasu je sneg popolnoma pobelil zelenico, v težkih razmerah igralcem dolgo ni uspelo sestaviti nevarnejše akcije. V 64. minuti sta sicer streljala David Kašnik in Eterović, toda ostalo je pri 0:1, tako kot tudi po poskusu Luke Prašnikarja v 84. minuti, ko je z diagonalnim strelom žogo z desne strani prav tako poslal mimo vrat.

Ko je že kazalo, da bodo Velenjčani prišli do zmage, pa je v sedmi minuti sodniškega dodatka (tako dolg je bil zaradi zaradi čiščenja igrišča) izenačujoči zadetek prispeval Damjan Vuklišević, ki je iz bližine zadel z glavo.

Nadaljevanje v petek 

32. kolo Prve lige se bo nadaljevalo v petek, ko bo Zavrč gostil Gorico. V soboto se bo na Areni Petrol odvil štajerski derbi med Celjem in Mariborom, zadnjeuvrščena Krka bo gostovala v Domžalah. V nedeljo bodo nogometaši Luke Koper gostili vodilno ljubljansko Olimpijo

Prva liga TS, 32. kolo:

Krško - Rudar Velenje 1:1 (0:1)
Vuklišević 97.; Eterović 32.

Petek:
Zavrč - Gorica

Sobota:
Celje - Maribor
Domžale - Krka

Nedelja:
Luka Koper - Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.