Šport > Nogomet
53 ogledov

Mariborčani z žalnimi trakovi

Ljudski vrt, stadion Maribor Anže Petkovšek
Maribor čaka v četrtek ob 20.15 zelo težka tekma. Čeprav so si prejšnji teden na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa pri Aberdeenu z izidom 1:1 zagotovili dobro popotnico pred domačo tekmo, pa je torkova prometna nesreča, kjer sta umrla dva mlada nogometaša, klub ovila v žalost, ob kateri bo težko igrati.

Moštvo se je te dni, tako kot zmeraj pred zahtevnimi evropskimi tekmami, pripravljalo v Rogozi, manjšem kraju v bližini Maribora. Torkov dopoldanski trening so opravili tudi člani ekipe B, ki so se zatem vračali domov.

Pot je bila usodna za štiri člane kluba, dva sta v prometni nesreči izgubila življenje. Silovito trčenje, v katerem je njihov Renault Megane ob trku s semaforjem presekalo na pol, je bilo usodno za dvajsetletna Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka, 19-letni vratar Ljubomir Moravac je bil huje poškodovan, 19-letni Žiga Lipušček pa je utrpel lažje poškodbe.

Nogometni Maribor je tako od včeraj zavit v žalost, sožalja prihajajo od vsepovsod, tudi od največjih domačih in tujih tekmecev. Tako so se ekipi poklonili pri Olimpiji, Domžalah, Aberdeenu ...

Tudi Evropska nogometna zveza je Mariboru in Nogometni zvezi Slovenije, tudi ta je izrazila sožalje vijoličnim, izrekla sožalne misli, pred četrtkovo tekmo proti Aberdeenu pa se bosta ekipi umrlima poklonili z minuto molka, igralci obeh moštev bodo na tekmi nosili žalne trakove.

Spremenjena procedura pred tekmo

Pri NK Maribor so zaradi tragičnega dogodka odpovedali današnjo novinarsko konferenco pred četrtkovo tekmo, prav tako je odpadel uradni trening z možnostjo snemanja. Že pred včerajšnjo nesrečo je o prihajajoči tekmi za spletno stran kluba spregovoril branilec iz vrst Maribora Mitja Viler, ki je že pred tragičnim dogodkom pričakoval težko tekmo. Ekipa je nazadnje igrala v nedeljo v domačem prvenstvu, kjer je po vodstvu z 2:0 nato v gosteh pri Domžalah izvlekla le remi z 2:2.

"Domžalska dogajanja smo pustili za seboj. Opravili smo regeneracijo in misli usmerili k četrtku. Čaka nas zahtevna preizkušnja, temeljito smo se lotili priprav na novo soočenje s Škoti. Aberdeen bo drugačen kot doma, toda vemo, kako do uspeha. Mi smo domačini in mi smo tisti, ki moramo v tej tekmi narekovati tempo," je pred tekmo dejal Viler. Ekipa je v novi sezoni odigrala šest uradnih tekem, v katerih je bila brez poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.