Šport > Nogomet
57 ogledov

Škoti počastili umrla Mariborčana

Aberdeen navijači EPA
Škotski klub se je na dostojanstven način poklonil žrtvama tragične prometne nesreče.

Torkova prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila člana B ekipe Maribora Zoran Baljak in Damjan Marjanović, je prestresla tudi člane Aberdeena, ki se bo v četrtek zvečer v Ljudskem vrtu proti vijoličastim meril na povratni tekmi tretjega predkroga Lige Evropa (na prvi tekmi je bil izid 1:1).

Škoti so že pred prihodom v štajersko prestolnico sožalje izrazili prek društvenih omrežij in nato objavili, da bodo na povratni tekmi upoštevali vse želje gostiteljev glede počastitve umrlih. Po prihodu v Slovenijo so naredili še korak dlje.

Pokazali veličino

V sredo so navijači Aberdeena, potem ko so prispeli v Maribor, pred Ljudskim vrtom, kjer gorijo sveče in ležijo rože v spomin na umrla nogometaša, položili sožalni venec s svojim dresom.

V četrtek, na dan tekme, je mesto spomina obiskala uradna delegacija Aberdeena, prišel je tudi trener Derek McInnes

Mariborčani bodo srečanje, z začetkom ob 20.15, odigrali z žalnimi trakovi na dresih, tekma pa se bo začela z minuto molka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.