Šport > Nogomet
68 ogledov

Mariborčani v Azerbajdžan

marcos tavares maribor levski liga evropa Profimedias
Nogometaši Maribora bodo v 4. predkrogu Lige Evropa igrali proti azerbajdžanski (Gabali) Qäbäli. Tako je določil današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

Prva tekma med Mariborom in Gabalo bo 18. avgusta v Azerbajdžanu, povratna pa 25. avgusta. Zmagovalec dvoboja se bo prebil v skupinski del Lige Evropa.

Gabala je v tretjem predkrogu rahlo presenetljivo izločila francoski Lille. V gosteh je remizirala, doma pa minimalno zmagala. "Ne poznamo jih še dovolj, a bomo takoj začeli zbirati podatke in si jih ogledali po videozapisih ter v živo. Nasprotnik si zasluži spoštovanje. Če pogledamo, koga so izločili, je jasno, da priprava mora biti temeljita kot doslej. Nimamo nobenega razloga, da bi bili lahkomiselni ali preveč sproščeni. Naši tekmeci so redno prisotni v evropskih pokalnih tekmovanjih, imajo veliko denarja. Lastnik je bogat, lahko si marsikaj privoščijo. Proti Lilleu sta tako v začetni enajsterici igrala le dva domača nogometaša, ostalo je mešanica tujcev, imajo tudi tujega trenerja. Nevarno bi bilo, da se ustvari ozračje, kot da smo že v Ligi Evropa. Treba bo iti v play off s spoštovanjem do nasprotnika, a z zavedanjem, da imamo kvaliteto. Toda naša naslednja tekma je v ponedeljek. Najprej derbi, potem bo več časa namenjenega Gabali," je po žrebu dejal trener Mariborčanov Darko Milanič.

Še nekaj Slovencev po evropsko jesen

Sicer pa si bo ob Mariboru še nekaj Slovencev skušalo priigrati skupinski del tega tekmovanja. Rajko Rotman bo z Istanbulom Başakşehirem igral proti Šahtjorju iz Donecka, Robert Berić se bo s St. Etiennom zoperstavil Beitarju iz Jeruzalema, Dalibor Volaš in njegov Partizani iz Tirane bosta igrala proti Krasnodarju, trener Hajduka Marijan Pušnik pa bo Splitčane poskušal čim bolje pripraviti na boj z Maccabijem iz Tel Aviva.

V skupinski del so že uvrščeni Schalke, Zenit, Manchester United, Athletic Bilbao, Inter Samirja Handanovića, Fiorentina Josipa Iličića, Braga, Standard Liege, Celta Vigo, Feyenoord, Mainz, Zürich Džengisa Čavuševića, Southampton, Nica, Zorja Lugansk in Konyaspor Nejca Skubica.

Pari 4. predkroga Lige Evropa:

Astana - Bate Borisov
AEK Larnaka - Slovan Liberec
Dinamo Tbilisi - PAOK Solun
Arouca - Olympiacos Pirej
Midtjylland - Osmanlispor
Austria Dunaj - Rosenborg
Beitar Jeruzalem - St. Étienne
Trenčin - Rapid Dunaj
Lokomotiva Zagreb - Genk
Vojvodina - AZ Alkmaar
Gent - Škendija
Maribor - Gabala
Astra - West Ham
Brøndby - Panathinaikos
SønderjyskE - Sparta Praga
Göteborg - Qarabag
Slavia Praga - Anderlecht
Fenerbahçe - Grasshoppers
Krasnodar - Partizani Tirana
Istanbul Başakşehir - Šahtjor Doneck
Sassuolo - Crvena zvezda
Maccabi Tel-Aviv - Hajduk Split

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.