Šport > Nogomet
23 ogledov

V klubu 21 igralcev z istim priimkom

Hrvaška nogomet igrišče Facebook
V drugi hrvaški županijski ligi nastopa nogometni klub, ki bi se lahko vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Pretekli konec tedna so bile, tako kot po vsej Evropi, tudi na Hrvaškem na sporedu številne nogometne tekme v področnih in regionalnih ligah. Eno od njih je v 2. ligi zadarske županije igral tudi NK Vrčevo, ki je gostoval pri ekipi Podgradine.

Srečanje se je končalo z izidom 2:2, v ekipi Vrčevega pa je bilo kar deset oseb s priimkom Števanja. Šest jih je začelo v prvi postavi, še trije so bili na klopi, njihov priimek pa deli tudi trener. V članski ekipi sicer igra še nekaj Števanj, a so jih tokrat ustavile poškodbe.

Gre za klub iz vasi Glavica pri Zadru, ki ima manj kot 200 prebivalcev. Ustanovljen je bil leta 1994, ko je svoje tekme nekaj časa igral le nekaj kilometrov od območja vojaških bojev med Domovinsko vojno, kot ji pravijo na Hrvaškem.

Nekaj bratov, vsi v sorodu

"V klubu je 21 Števanj, v članski ekipi nas je bilo naenkrat največ 14. Največ je Ivanov, kar trije. Nekateri so bratje, vsi pa smo v sorodu," je za 24sata dejal trener članske ekipe Željko Števanja

Na zadnji tekmi so bili v ekipi Vrčevega Luka, dva Ivana, dva Josipa, Ante, Bruno, Tomislav in Stipan Števanja. In kako zgleda, ko se sorodniki kakšnega tekmeca lotijo po nevarnem prekršku nad njihovim bratom, bratrancem, stricem?

"Ne gre toliko za grobe prekrške, bolj se angažirajo, kadar sodnik naredi napako. Takrat se vsi organizirajo, toda v pogovoru s sodnikom morajo roke obvezno imeti za hrbtom," je pojasnil njihov trener in sorodnik Željko.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.