Slovenija
33 ogledov

NKBM bo odpisala do tisoč evrov dolga

primorska 29.10.09, nova kbm, nkbm, vlom, banka, nova gorica, obrtni dom, foto: Nace Novak
Tako kot NLB bo tudi NKBM odpisala do tisoč evrov dolga,

Nova kreditna banka Maribor ( NKBM ) bo socialno najšibkejšim odpisala do tisoč evrov dolga, seveda tistim, ki izpolnjujejo pogoje, ki jih je določila država v poleti sprejetem ukrepu o odpisu dolga socialno najšibkejšim državljanom.

Vloge le še do konca meseca

Sicer so v (NKBM)  doslej prejeli približno 80 vlog. Obravnavati so jih začeli v oktobru, o rezultatih pa bodo sproti pisno obveščali upravičence. Vrstni red prispelih vlog ni pomemben, so zapisali na banki.

Če vloga ne bo popolna, bo banka pozvala posameznika k dopolnitvi vloge. Tiste, ki jim bo vloge odobrila, bo povabila k podpisu dogovora. Ta mora biti sklenjen do 31. januarja.

Vloge za odpis dolgov lahko upravičenci dobijo osebno v poslovalnicah NKBM ali na bančni spletni strani www.nkbm.si/odpis-dolgov. Informacije o poteku odpisa pa je mogoče dobiti tudi preko brezplačne številke 080 17 70 in e-naslova.

Preberite še: Zanimanje za odpis dolgov krepko pod pričakovanji

Za takšno višino odpisa se je poleti odločila tudi NLB. Po podatkih ministrstva za delo je k projektu enkratnega odpisa dolgov pristopilo že več kot 190 podpisnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.