Slovenija
39 ogledov

NLB: Adijo, Nemčija!

Jašovič med zaslišanjem. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Umik. V Novi Ljubljanski banki načrtujejo prodajo hčerinskih družb v Nemčiji in Švici do konca leta.

Državna banka. NLB se pripravlja na umik iz svoje švicarske družbe Interfinanz in iz frankfurtske banke LHB, v kateri ima večinski delež, smo izvedeli neuradno. Deleže v obeh družbah naj bi prodala do konca leta.

Skopo pojasnilo NLB

"Aktivnosti dezinvestiranja obeh družb so v teku, predvidoma bodo zaključene do konca letošnjega leta." Tako pa so nam odgovorili v NLB na vprašanja, kdaj načrtujejo zaprtje obeh družb, kakšni bodo finančni učinki zaprtja in v kakšni obliki ga bodo izpeljali.

Oblike umika

V kakšni obliki se bo NLB umaknila iz Frankfurta in Züricha, po naših informacijah še ni dokončno odločeno. Možnosti je več.

• Pred časom so se širile govorice, da bi banko LHB utegnili pripojiti kateri od hčerinskih bank belgijske banke KBC, druge največje lastnice NLB.

• Druga možnost je prodaja obeh ustanov, vendar kupcev, kot pravijo finančniki, "ni ravno veliko".

• Tretja možnost pa je likvidacija, ki pride po nekaterih ocenah v poštev zlasti pri Interfinanzu, ki je v stoodstotni lasti NLB. V tem primeru bi družbo preprosto zaprli, njeno premoženje pa prodali ali ga prenesli v NLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.