Slovenija
39 ogledov

NLB bo državi izplačala dividende

banka NLB Žurnal24 main
NLB bo državi izplačala dividende, država bo na skupščini imenovala nove nadzornike.

Država si bo iz NLB izplačala za slabih 44 milijonov evrov dividend, 81 milijonov evrov bilančnega dobička pa bo ostalo nerazporejenega. 

Če bi NLB ostala državna in bi si država vsako leto izplačala toliko dobička, bi 2,2 milijarde državne pomoči davkoplačevalci dobili povrnjene v 50 letih (pri izračunu nismo upoštevali inflacije). 

Štirje novi nadzorniki namesto treh

Država bo na skupščini, ki bo jutri od 10. uri, imenovala štiri nove nadzornike. 

Novi nadzorniki bodo Alexander Bayr, nekdanji direktor banke Bawag v Sloveniji, David Kastelic, prvi mož Zavarovalnice Maribor, David Eric Simon, ki je poročanju Financ nekdanji britanski bančnik in Matjaž Titan, nekdanji pravnik na KDD, ki je zdaj samostojni svetovalec. 

Pričakovalo se je sicer, da bodo imenovali le tri nadzornike. Spomnimo, aprila so le dva meseca po imenovanju odstopili predsednik Janko Gedrih ter dva člana Anton Macuh in Anton Ribnikar. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:03 03.avgust 2016.

    V tujini se je dokapitaliziral tud velike privatne banke. Sigurno nam dajejo politiki občutek da ko je pa banka privatna se pa ne bo dokapitaliziral. Če ima banka velik tržni delež v Sloveniji ni dvakrat za rečt da se jo ...prikaži več ne bo vseeno dokapitalizral.

  • jakec1575 17:20 03.avgust 2016.

    Pocasi moramo narediti spletno stran in zaceti objavljati firme in imena in priimke, dejavnost, garancije, pripravljenost in fazo projekta za katerega je bil odobren kredit. pol bo hitro jasno, kdo je kriv za neplacane kredite. Tako pa se dela megla ...prikaži več na slabi banki v nedogled in priskledniki dobro zivijo od nje. to je pa tudi vse. kaj imam jaz od 8 mio minusa slabe banke? Nic. Se vedno 5 mrd neplacanega dolga + obresti in posledicno visoke davke in dajatve državi. To je mafijska država, dokler ne vidim vsaj 5 sodb, kjer se dolgovi vrnejo iz bancnih racunov v oazah. Takrat bom spet verjel v Slovenijo. Do takrat pa resno razmisljam o menjavi državljanstva. Če ga njim ne morem vzeti.

  • jakec1575 17:16 03.avgust 2016.

    saj ves kaj je rekel bavcar. vse znamke so še zive in ljudje imajo zaposlitev. Res je da tujci odvedejo dobicek v oaze, res pa je tudi, da privatnih firm davkoplacevalci ne dokapitaliziramo v nedogled in da niso bankomati. No ...prikaži večo ceprav ce pogledamo factor banko in se kaksno, te se vedno natehnejo na suho.