Slovenija
52 ogledov

NLB bo sklestila še petino delovnih mest

banka NLB Boštjan Tacol
NLB bo po velikih kadrovskih rezih v preteklosti še za petino zmanjšala število zaposlenih.

"Še naprej bomo povečevali učinkovitost, kar pomeni, da bo čez pet let v banki približno 20 odstotkov manj zaposlenih," so v NLB, ki jo vodi Blaž Brodnjak, za Finance potrdili, da nova petletna strategija predvideva nadaljnje zmanjševanje števila zaposlenih.

Matična banka v Sloveniji je od od maja 2008 do konca junija 2016 število zaposlenih že zmanjšala za 1.146. Še vedno pa zaposluje 2.970 ljudi. Napovedujejo, da bo bodo zmanjšanje števila zaposlenih večinoma na račun upokojitev. Maja 2008 je imela NLB 4116 zaposlenih, čez let let naj bi jih bilo le še 2376.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • izRODEk 12:10 29.julij 2016.

    Če EU tako reče, hlačevski slovenceljni takoj ubogajo. Ajde Cerar, daj tačko, zalajaj....priden priden,..zdej pa mrš u kočo!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:52 29.julij 2016.

    Seveda...vsako podjetje na trgu mora imeti veliki tržni delež in obenem minimalno število zaposlenih. In to je treba vsakih par let spet obnovit: postopek zmanjševanja zaposlenih. Če pa se že poveča slučajno podjetje pa da se poveča število zaposlenih ...prikaži več na način da en človek dela 20 del in crkuje z nadurami ane.Super duper...to je ekonomska računica.

  • Ferluci 09:30 29.julij 2016.

    Še vedno preveč. Veliko, veliko preveč. Zaposleni imajo dvojno srečo: to, da so banke večinoma v državni lasti in pa to, da svoja slaba poslovanja lahko pokrivajo z dokapitalizacijami. Z dokapitalizacijami tudi tistih ljudi, ki nimajo sreče da bi bili ...prikaži več del državnega javnega sistema ki sprejema neracionalne in škodljive odločitve v škodo nas vseh!