Slovenija
201 ogledov

NLB zapira poslovalnice, stranke so ji neverjetno zveste

NLB Boštjan Tacol
NLB z današnjim dnem zapira še osem poslovalnic. Ocenjujejo, da jih bo zaradi tega zapustilo manj kot pet odstotkov strank iz zaprtih poslovalnic.

S 1. junijem zapirajo poslovalnice v Pivki, Sodražici, na Beethovnovi in v Savskem naselju v Ljubljani, v velenjskem nakupovalnem centru, poslovalnico Supermesto na Ptuju, Drska v Novem mestu in poslovalnico v Trzinu.

Doslej ni odšel še nihče, sicer pa ob zaprtju poslovalnice manj kot pet odstotkov

"V drugo NLB poslovalnico so poslovanje prenesle vse stranke poslovalnic, ki jih jutri zapiramo. Trenutno odhodov iz banke ne beležimo," pravijo v NLB. Ob tem velja omeniti, da račune ob zaprtju poslovalnice avtomatično prenesejo na drugo poslovalnico, številke računov pa ostanejo enake. Poleg tega so napovedali, da bodo tem strankam za šest mesecev oprostili plačevanja stroškov vodenja osebnega in poslovnega računa. So pa stranke že od srede marca vedele, da bodo poslovalnico zaprl in bi lahko račun prenesle na drugo banko. 

Leta 2014 zaprli 22 poslovalnic

A na NLB pravijo, da jim tudi sicer stranke ostajajo zveste. "Po analizi zapiranja 22 poslovalnic v letu 2014, smo do danes zabeležili manj kot 5 odstotkov odhodov strank. Tokrat računamo, da bo ta odstotek še nižji, saj z izjemo Sodražice, zapiramo poslovalnice v mestnih središčih – Ptuj, Novo Mesto, Ljubljana," pravijo. 

V procesu racionalizacije in optimizacije poslovne mreže je NLB že leta 2014 zaprla 22 poslovalnic: Pobrežje Maribor, Rače, TC Tržaška Maribor, Mercator center Jesenice, Izlake, Krekov trg Celje, Mercator center Nova Gorica, Lendavska Murska Sobota, Šmartno ob Paki, Turnišče, Vuzenica, Krmelj, Kostanjevica, Škocjan, Nova vas, Grad, Dolenjske Toplice, Brnik, PC Metlika, Glavni trg Novo mesto, BC Brežice in poslovalnico na Dunajski cesti 20 v Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Zmago 15:03 02.junij 2016.

    Malo se pozanimajta zakaj so Slovenci nekoč ustanavljali SVOJE hranilnice,................. če so pa tujci tako .........pošteni.

  • zdrej 10:25 02.junij 2016.

    Tako je zmago. Banka, ki je povzročila kolaps leta 2008 je dobila gotovino, ki so jo s tovornjaki vozili do njih. Ekonomisti, vsaj ta višji so v službi sebe in ne družbe.

  • erikkk 06:23 02.junij 2016.

    Svoj denar ne nalagajte v slovenske banke