Magazin > Film & Glasba & TV
189 ogledov

Noč Modrijanov: Več kot tisoč nastopajočih

Noč Modrijanov
1/13
Anže Petkovšek
V celjski dvorani Zlatorog so obiskovalci uživali v Noči Modrijanov, kjer je bilo veliko presenečenj, poleg tega pa se je na odru zvrstilo kar tisoč nastopajočih. Na prireditev so se pripravljali kar dve leti.

Kot so Modrijani napovedovali in obljubili, je letošnja Noč bila povsem drugačna od minulih. Več kot tisoč nastopajočih iz vseh koncev Slovenije je na Noči Modrijanov 2016, podnaslovljeni Življenje je ljubezen, navdušilo šest tisoč obiskovalcev.

Poleg številnih nastopajočih, so preko videa spregovorili tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, športniki Anže Kopitar, Iztok Čop, Dejan Zavec, Tina Trstenjak in Tim Gajser. "Slovence nas v dobrem najbolj povežeta glasba in šport," je po prvem večeru dejal pevec Modrijanov Blaž Švab.

Vse generacije glasbenikov

Na odru so se ob Modrijanih zvrstili slovenski pevci vseh generacij in raznolikih zvrsti (od Alfija Nipiča do Nine Pušlar in mnogi še mlajši), vrhunski instrumentalisti (Bor Zuljan, kitara, Ajda Pušaver, violina, Jože Burnik, klavirska harmonika, Sašo Debelec, piščali, Sara Briški - Raiven, harfa), najboljši slovenski glasbeni sestavi (Policijski orkester, Orkester Slovenske vojske, Ansambel Franca Miheliča, Kingston, Fantje s Praprotna …), pa tudi živali.

Glasbene točke je skupaj spremljalo tristo plesalcev (od akrobatskih plesalcev do izraznega plesa, folklore, plesalci irskih plesov, show dance-a …). Kar dvesto poročenih Slovencev je na odru zaplesalo v poročnih oblačilih.

Paša za oči: vodometi in umetnostna drsalka

Oder Noči Modrijanov 2016 je bil prava paša za oči: z vodometi in vodnimi površinami, na katerih so plesali, dežjem, ki je padal med glasbenimi točkami, z ledenim plesnim podijem za vrhunsko umetnostno drsalko Dašo Grm.

Za izvedbo Noči Modrijanov je skrbelo petnajst produkcijskih ekip (okrog 130 ljudi), z režiserjem Marjanom Kučejem, producentom Smiljanom Greifom in glasbenim producentom Martinom Juhartom. Avtorji prireditve so Modrijani, ki so poskrbeli tudi za scenarij.

Med pripravami Modrijan dobil sina

Na prireditev so se pripravljali dve leti, od zadnje Noči Modrijanov. Najbolj intenzivno so priprave potekale zadnje mesece. Franjo Oset: "Zadnjih petdeset dni smo vadili, vadili … skoraj vsak dan po več ur, tudi po dvanajst. Vmes pa se je rodil še moj sin Gabriel (nasmeh).""Bilo je res dokaj naporno,je pridal Modrijan Peter Oset. "A na srečo je bilo tudi zelo zabavno, saj smo se pol časa napornih vaj tudi presmejali."

Komentarjev 5
  • Plavi-mil 22:33 21.oktober 2016.

    V bistvu pa samo čefurji blatijo slovensko glasbo, kajne "svašta" LOL.

  • Marjan Kos 14:54 21.oktober 2016.

    svašta-kreten.

  • svašta 13:45 21.oktober 2016.

    LOL, kaj pa so naredili? Povabit so morali 1000 nastopajočih, da so zapolnili dvorano. Če bi bili takšni carji, bi jo sami napolnili. Itak pa...kdo pa so sploh oni? Imajo en komad, ki je znan...tisto Rožico, to je pa tudi vse.,...