Šport
53 ogledov

"Nočem izpasti kot grabežljiv 20-letnik"

Sterling Liverpool Newcastle United Premier League Anfield Anglija angleška liga EPA
Raheem Sterling, ki naj bi zavrnil bogato ponudbo Liverpoola, s katerim ga pogodba veže do leta 2017, vztraja, da ga bolj kot denar še vedno motivira nogomet - zanimanje Arsenala mu godi.

Raheem Sterling je vrnil udarec in odgovoril na kritike v medijih, ki so ga ob neuspešnih pogajanjih za podaljšanje pogodbe pri Liverpoolu označili za "grabežljivca". Kljub dolgih pogovorih 20-letni angleški reprezentant še kar ni podpisal nove pogodbe in trenutno je na klub z Anfielda vezan le do leta 2017, po poročanju številnih otoških medijev pa je zavrnil tudi tedensko plačo s šestimi številkami.

Prejšnji mesec je Goal razkril, da ima Liverpool že pripravljen seznam morebitnih Sterlingovih naslednikov – eden izmed njih je Arsenalov šprinter Theo Walcott –, saj neuspešna pogajanja že močno skrbijo vodilne v klubu. Toda v intervjuju za BBC Sport je  Sterling hitel zatrditi, da ga v karieri zanima le uživanje na zelenici in nogometni razvoj, ne pa finančna plat.

"Ne želim, da me dojemajo kot grabežljivega 20-letnika. Želim le, da bi me dojemali kot fanta, ki ljubi igranje nogometa," je dejal Sterling. Anglež jamajških korenin je pod vodstvom trenerja Brendana Rodgersa po prihodu iz londonskega kluba Queens Park Rangers na Anfieldu v zadnjih dveh letih vzcvetel v pravega zvezdnika, v letošnji sezoni pa je na 50 tekmah v vseh tekmovanjih prispeval enajst zadetkov.

Sterling je v pogovoru za BBC Sport nadaljeval, da mu domnevno zanimanje Arsenala še kako godi, 20-letnik pa je tudi potrdil, da je res zavrnil ponujenih 137.000 evrov tedenske plače. "Ja, gotovo ti precej godi, toda jaz skušam vse odmisliti v svoji glavi in samo igrati dobro na moji naslednji tekmi," je prav pred obračunom z nekdanjimi someščani dejal Sterling.

"Moja naslednja tekma bo proti Arsenalu in skušal bom biti kar se da dober proti njim, glede tega ne bom skrival ničesar. Samo vesel sem, da igram nogomet in želim si dati vse od sebe za Liverpool."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.