Slovenija > Komentarji in kolumne
29 ogledov

Nogomet – dajmo si že enkrat priznati

Francija, Romunija, Euro 2016 EPA
Resno. Dajmo si že enkrat priznati: tudi ženske spremljajo in gledajo nogomet.

Ne vem, kolikokrat sem v dneh od začetka prvenstva slišala ali prebrala, kako ženske v tem času trpijo, ker moške zanima samo nogomet. Za svoje boljše polovice naj ne bi imeli časa, edina pot, ki jo z veseljem opravijo, pa je tista od kavča do hladilnika ali stranišča.

Ah, dajte no. Bodimo pošteni. Tudi ženske gledajo nogomet in ne samo zato, ker se med nogometaši najde kakšen, na katerem si človek lahko spočije oči. (Cristiano Ronaldo ne spada v to kategorijo, naj takoj razjasnim.) Tudi ženske gledajo vseh 90 minut plus podaljške in vedo, kaj je to ofsajd in penal. Mimogrede, o tem bi bilo mogoče smiselno podučiti nemškega sodnika Brycha, ki je spregledal igranje Valižanov z roko v kazenskem prostoru, za kar bi moral dosoditi enajstmetrovko.

Verjeli, ali ne, tudi ženske lahko glasno komentirajo zamujene priložnosti (še vedno vidim, kako je davnega leta 1994 Roberto Baggio žogo namesto v okvir vrat poslal proti mednarodni vesoljski postaji in so Brazilci postali svetovni prvaki), sporne odločitve sodnikov (teh je na vsaki tekmi kar nekaj in mogoče je le še vprašanje časa, kdaj si bodo tudi nogometni sodniki po vzoru hokejskih kolegov lahko akcije ogledali za nazaj) in nesposobnost zvezne vrste prenesti žogo v konico napada (še vedno menim, da kakšna minuta odmora tudi med nogometno tekmo ne bi škodila, ko bi bilo treba igralce malo spraviti v red).

Ženske, ki spremljajo nogomet, vedo, kdo je Joachim Löw (ne morem, da se ne bi spotaknila ob njegove ’dejavnosti’ ob robu igrišča, za katere je obljubil, da se ne bodo več ponovile), pa tudi imena Gareth Bale, Dmitri Payet, Mesut Özil, da jih naštejem le nekaj, jim nekaj povedo. Tudi ženske vedo, da so Islandci bolj kot ne "outsiderji", a so z zadnjo predstavo navdušili vse, razen že prej omenjenega Ronalda.

Pod črto: ženske gledajo nogomet. Seveda ne vse. Ampak saj isto velja tudi za moške. Tudi med njimi se najdejo taki, ki jih dogajanje na nogometnih zelenicah ne gane niti malo. Nekateri, v to sem prepričana, bi morali pri stricu Googlu preveriti tudi, kdo je Wayne Rooney. Tako pač je. Zato je zdaj zadnji čas, da pospravimo stereotipe o tem, kdo gleda nogomet in kdo ne, v predal. Pika. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.