Šport > Nogomet
18 ogledov

''Nogomet je prodal svojo dušo''

liverpool arsenal protest EPA
Delež navijačev obeh ekip je bojkotiral prvih 10 minut tekme med Liverpoolom in Arsenalom, ki se je končala z visoko zmago londonskega velikana (4:1).

Navijači Liverpoola in Arsenala so želeli s protestom pred premierligaškim derbijem opozoriti na zaskrbljujoč trend višanja cen vstopnic, ki na londonskem stadionu Emirates stanejo od 88 evrov (64 funtov) naprej.

Podporniki domače in gostujoče ekipe so se zbrali pred stadionom in protestirali s transparenti, s katerimi želijo odgovorne može prepričati, da si vse manj ljudi lahko privošči ogled tekme angleške Premier League.

Protesti so se zgodili po nedavni prodaji televizijskih pravic, s katerimi bodo angleški klubi zaslužili vrtoglavih 5,1 milijarde funtov oziroma sedem milijard evrov. Na to so z enim od transparentov na stadionu opozorili tudi razočarani obiskovalci. ''Pet milijard funtov in kaj dobimo mi? Vstopnice po 64 funtov,'' so zapisali.

''Nogomet je v lovu na denar prodal svojo dušo,'' je povedal predstavnik gibanja Black Scarf in eden izmed pobudnikov akcije Kelvin Meadows ter dodal: ''Ta duša so navijači, za katere nikomur ni mar.''

''Prenašamo pozne tekme, nerazumne termine in smešno visoke cene. To delamo zato, ker imamo radi našo ekipo. Stvari se spreminjajo. Stara rivalstva so umikajo, navijači različnih klubov pa združujejo,'' je napovedal Meadows.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.