Magazin > Bizarno
4802 ogledov

"Vsak lahko sliši mrtve"

Cristy Žmahar Anže Petkovšek
Duhovna učiteljica in medij Cristy Žmahar o tem, kaj nas čaka po smrti.

Cristy Žmahar pravi, da pred petimi leti v njej nihče ne bi videl duhovnega učitelja. "Bila sem jezna, agresivna, z zlobnim jezikom. Če ne bi šla čez vse te negativne emocije, danes ne bi razumela ljudi, ki ta čustva doživljajo. Zdaj jim znam pomagati,“ pravi Žmaharjeva, ki je z nadangeli, angeli in samorogi na ti.

Ko sem vas prosila, če bi lahko posneli medijstvo, ste odvrnili, da ste se povezali z nebesi, ki to odsvetujejo. Kaj ste s tem mislili?
Vašo željo sem odklonila, ker ne želim izgubiti podpore duš. Če izgubim njihovo podporo, sem izgubila vse. Mediji so svoje sposobnosti namreč javno kazali le z namenom dokazovanja in ne z namenom zdravljenja in iz ljubezni. Duhovni svet pa nam ne želi nič dokazati. Ko bomo vanj verjeli, bomo videli. Tudi John Edward (znan ameriški medij, ki je na televiziji pred množico opravljal medijstvo, op. a.) se je umaknil s televizij, ko je dojel, s kakšnim medijstvom se je ukvarjal. Ko delamo s temi sferami, moramo paziti, da ljudem pomagamo pri zdravljenju in nikomur nič ne dokazujemo. To pa lahko naredimo le v intimnem okolju.

Če torej obstajajo nebesa, ali obstajajo tudi vice in pekel?
Ne maram besedi vice in pekel, ker imajo verski predznak. Obstaja temnejša stran onostranstva. Zakon svobodne volje nam omogoča, da smo zelo pozitivni ali zelo negativni, da smo prestrašeni ali da živimo v ljubezni. Če torej obstajata ta dva aspekta, obstaja tudi strah in s tem temnejše sile. Treba pa je vedeti, da jih sami ustvarjamo. Naša notranja tema lahko celo zmanifestira entiteto, ki je videti kot hudič in nosi v sebi naše zamere, sovraštvo, jezo, strahove. Ne bom pa rekla, da obstaja pekel, kamor greš, ker ti je hudič vzel svobodno voljo. Tudi duše, ki gredo po smrti na temnejšo stran, se za to same odločijo.

Kaj se zgodi z dušo po smrti?
Vsaka duša, ko pride v višje stanje zavesti, se pravi v posmrtno življenje, se sama odloči, kako bodo izgledala njena nebesa. Eni vidijo nebesa kot lepo naravo, drugi vidijo kičaste zlate palače. Eni pa vidijo popolno temo, ker se znajdejo na nižji vibraciji. To je odvisno od prepričanj, ki jih ima človek. Z duhovnega vidika so nam naše napake vedno oproščene. V višjem stanju zavesti ne obstajajo zemeljske stvari, kot sta obsojanje in kaznovanje. Nič ni slabo. V stvareh, ki se nam v človeških očeh zdijo slabe, duhovni svet vidi izkušnje, ki so bile nujno potrebne, da duša zraste. Mi smo po smrti sami sebi največji sodniki. Kje se torej znajdemo po smrti, je odvisno od našega dojemanja. Duše, ki po smrti ostanejo na zemeljski ravni in jim rečemo ujete duše, nočejo v svetlobo, ker se bojijo boga. To so jih namreč na Zemlji naučili. Zakaj so nas to učili? Da nas lahko nadzorujejo. Ko bomo enkrat ta prepričanja porušili, bomo spoznali duhovni svet, ki je poln ljubezni in ki vse oprosti.

Svoje darove ste odkrili, ko je vaša mati zbolela.

Cristy Žmahar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ko nekdo zboli, temu človeku predaš življenju. Zaveš se minljivosti in da imaš z ljubljeno osebo zelo malo časa. Želiš si samo to, da ozdravi. Vse ostalo postane nepomembno. Ko je mama odšla, se je zame začel pekel. Duhovnost me je rešila. S tem se sicer nisem nameravala profesionalno ukvarjati.

Kako se je torej vse začelo?
Ko je bila mati bolna, sem nenadoma začela slišati glasove, trkanje, videla sem tudi obrise. Blazno me je bilo strah. Sprva tega nikomur nisem povedala, saj bi mislili, da se mi je zmešalo. Nato sta isto začela videvati tudi moj fant in moja mami. Ko sem nekoč videla obris moškega, sem ga vprašala, kaj hoče. Povedal mi je, da je pokojni stric moje mame in da mi je prišel povedat, da ima raka. Takrat še ni imela diagnoze, se je pa slabo počutila. Ko je mama umrla, sem sama poiskala medij, ker se z njo nisem mogla povezati. Takrat sem začela hoditi tudi na tečaje in meditirati. Postajati sem začela boljši človek. V sebi sem odkrila dobroto, ki sem jo v težkem otroštvu potlačila. Preobrazba je rešila tudi mojo partnersko zvezo. Profesionalno pa sem se začela s tem ukvarjati, ko mi je medij Teja Melinc potrdila, da imam tudi sama te zmožnosti. Na svoji prvi delavnici nisem vedela, kaj naj z ljudmi počnem. Za sabo sem nenadoma zaslišala glas: 'Mi vemo, kaj je treba z njimi narediti.' Vso delavnico mi je duša suflirala odgovore in uspela je. Še danes dajem naprej le informacije iz duhovnega sveta.

Kako to, da se z materjo nista mogli povezati?
Kadar si nečesa želiš preveč, ustvariš blokado. Kanal mora biti zelo odprt, poln ljubezni in sproščen. Žalujoči ni sproščen, ampak je v krču. Takrat sem bila zelo jezna. Vse angele sem slišala, le mame ne. Komunikacija z njo je prišla zelo spontano, takoj ko sem se sprostila.

Kako pa z mamo zdaj komunicirata?
Ko pride, me poboža po glavi. To je počela že, ko je bila živa. Sicer pa jo tudi slišim. Z drugimi dušami imam neposreden pogovor, z njo pa najbolje komuniciram v sanjah. Pokojniki se zelo radi javljajo skozi sanje, ker naš ego takrat spi in se nam lažje približajo. Posameznik pa mora biti energetsko zelo odprt in si stika res želeti.

Zakaj se ukvarjate z medijstvom?
Ker je meni medijstvo zelo pomagalo in želim s svojimi izkušnjami pomagati drugim. Za mene osebno so najboljši učitelji tisti, ki učijo iz izkušenj. Pomagati drugim me zadovoljuje.

S tem lahko ukvarja vsak?
Da, vsak. Pri nekaterih se začne ta sposobnost kazati že v otroštvu. Otroci imajo velikokrat nevidne prijatelje. To so angeli, s katerimi smo se igrali. Okolica pa nam ta kanal zelo hitro zapre. Nekateri so sicer bolj dojemljivi, nekateri pa imajo le močno željo, a kljub temu ne vidijo in ne slišijo nič, zato morajo sposobnost na novo razviti. Če so temu dovolj predani, jim tudi uspe. Treba je veliko meditirati in paziti na svojo energijo.

Je medijstvo lahko nevarno?
Komunikacija z dušami ni nikoli nevarna. Tisti, ki so imeli negative izkušnje, so bili na seansah, na katerih duhove kličejo s pomočjo različnih pripomočkov. Udeleženci seans želijo dokaz, da duhovi obstajajo. Duš pa na takšen način ni mogoče priklicati. Oglasijo pa se lahko temne entitete, ki bodo razbijale kozarce. Duše tega nikoli ne bi storile. One so za sproščen pogovor in imajo smisel za humor.

Te lahko nekaj obsede?
Ja. To se zgodi predvsem ljudem z nizkimi energijami. Osebam, ki so duševno bolne, na drogah … Se pravi ljudem, ki nad sabo nimajo nadzora in imajo šibko auro. Pozitivnim ljudem, ki pazijo na svojo energijo, se to ne more zgoditi.

Torej eksorcizem dejansko obstaja?
Obstaja, ne maram pa izraza izganjanje hudiča. Jaz bi temu raje rekla izganjanje lastne notranje teme. Obsede te lahko le nekaj, kar si s svojo energijo sam priklicali in zato lahko to tudi sam nadzoruješ. Eksorcizem ni uspešen pri osebah, ki želijo energijo zadržati. Tako je tudi z bioenergetiki. Zakaj lahko isti bioenergetik nekomu, ki so ga zdravniki odpisali, reši življenje, drugim pa ne. To je odvisno od tega, koliko človek to sam dopusti. Moramo se zavedati, da vse sami nadzorujemo.

Kako poteka pogovor z dušami?
Cristy Žmahar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Preden stranka pride k meni, naredim posebno meditacijo, med katero se povežem z angelsko sfero. Ta mene in stranko zaščiti in poskrbi, da se nam bo javila prava duša, ki bo delala iz ljubezni in z namenom zdravljenja. Nato se sprostim in odprem tretje oko, ušesne čakre in zaznave. Z dušo sem povezana, še preden stranka pride k meni. Zgodilo se je, da sem dušo klicala, a se ni oglasila. Grozno sem se počutila, na koncu pa stranka sploh ni prišla. Duše že v naprej vedo, če bo nekdo prišel ali ne. To je za njih namreč kot družinsko slavje. Ko se združimo, se pogovarjamo, jokamo, smejemo.

Se lahko zgodi, da se duša ne javi?
Lahko se zgodi, da komunikacija ni mogoča, če je od smrti pokojnika minilo premalo časa in duša, na primer po dolgotrajni bolezni, še ni prišla k sebi. Teden po smrti je prezgodaj. Tudi žalujoči potrebuje čas. Najuspešnejša medijstva se izvajajo pol leta po smrti oziroma še pozneje.

Kaj ljudje sprašujejo? Kaj želijo vedeti od pokojnika?
Večinoma želijo vedeti, ali je oseba na drugi stani OK. Vprašanja so dovoljena, a duše ponavadi vse same povedo.

Kaj duše najprej povedo?
Najprej se identificirajo. Povedo, kakšne so bile, kaj so delale. Največkrat želijo osebi predati pomembno sporočilo za zdravljenje. Hočejo pomagati in ti vliti upanja. Ko so v Londonu, kjer sem bila na izobraževanju, na meni izvajali medijstvo, se je oglasila moja mami. Medij mi je posredoval veliko informacij, zelo jasnih in specifičnih, v jok pa sem planila, ko mi je mati sporočila, da jo med umiranjem ni bolelo. Samo to sem želela slišati. Pogostokrat dajejo tudi informacije o odnosih. K meni je prišla punca, ki je imela spontani splav in ji je mati povedala, da ima ob sebi njeno punčko, ki pa se vrača v družino. Dekle je pozneje izvedelo, da je bila med medijstvom že spet noseča. Duše pa te ne morejo posvariti, saj nimajo pravice posegati v življenje posameznika. Za to so pristojni angeli.

Kako naj ljudje žalujejo?
Za žalovanje je zelo pomembno, da si vzameš čas in da stopiš iz okvirjev, ki jih je klasična psihoterapija postavila. Te metode lahko povzročijo potlačenje žalovanja. Treba si je torej vzeti čas in žalovati na način, ki ga najbolj začutiš. Če se ne želiš pogovarjati, se ne pogovarjaj. Če moraš jokati in svojo žalost deliti s svetom, poišči ljudi, ki te bodo poslušali. Če potrebuješ profesionalno pomoč, si jo poišči. Menim, da je najboljša terapija pogovor. Lahko obiščejo tudi moj brezplačni portal www.zalovanje.si, na katerem najdejo forum in tudi brezplačno svetovalnico, ki jo vodim.

Kakšna pa so najpogostejša sporočila duš žalujočim? Da je z njimi vse v redu?
Ja. Ni jim pa vseeno za žalujoče. Nekateri pravijo, da z jokom zadržuješ dušo pokojnika. To ne drži. Oni razumejo našo žalost in nam ne zamerijo, če izražamo čustva in jokamo. Hočejo pa nam povedati, da so z nami in da nam želijo pomagati. Zelo se trudijo okoli žalujočih. Če vzamemo moj primer. Moja mami je vedno zaspala ob televiziji, zaradi katere sem se sredi noči zbujala. Večkrat sem ji rekla, naj jo vendar ugaša, ona pa je rekla, da mi jo bo prižigala še takrat, ko bo na drugi strani. In jo res. Kadar sem žalostna, se prižge televizija. Prebrala sem sto strani navodil, ker sem želela ugotoviti, ali obstaja kakšna funkcija, s katero lahko nastaviš televizor, da bi se ta prižgal. A je ni. Nekoč pa sem se spraševala, ali je zdaj svobodna, ker so jo na zemlji pestile težave. Televizor se je spet prižgal in na MTV-ju so v tistem trenutku vrteli spot Nelly Furtado I am like a bird. Jasen odgovor.

Ali strankam kdaj kaj zamolčite?
Ne povedo mi nič takšnega, kar ne bi smela ali želela posredovati naprej.

Je med strankami več žensk ali moških?
Največ je žensk med 30 in 40 let, ki so izgubile svoje starše. Na drugem mestu so osebe, ki želijo govoriti z umrlimi starimi starši, na tretjem pa ljudje, ki so izgubili svoje otroke. Kdaj pa kdaj pride tudi kakšna stranka, ki želi vzpostaviti stik z bratom ali sestro. Na dnu lestvice pa so tisti, ki so izgubili partnerje.

Pogovarjate se tudi z angeli. Ali v vsakdanjem življenju ves čas nekoga slišite ali lahko brez težav izklopite kanal? Na primer v trgovini, kjer je veliko ljudi.
Jaz imam kanal ves čas odprt in angeli tudi veliko govorijo. V trgovini mi o neznancih ne bodo posredovali informacij. Me pa opozarjajo na dobre ponudbe ali na izdelke, ki jih moram kupiti.

Kdo vam to razkriva? Angeli varuhi?
Največkrat duhovni vodniki. Angel je bitje, ki je nastalo brez svobode volje in obstaja le zaradi nas. Duhovni vodniki pa so duše, se pravi, da so nekoč živeli. Angeli niso bili nikoli inkarnirani in ne vedo, kako je biti človek in kako v neki dani situaciji fizično pomagati. Vodniki pa poznajo življenje in vedo, kako človeka zaščititi in so zato dobri pomočniki. Vsi pa šepetajo odgovore. Jaz se pogosto povezujem tudi z nadangelsko sfero. To so zelo mogočna bitja, ki vedno priskočijo na pomoč, ko jih pokličemo. To je še zlasti pomembno za medije, ki delajo z množico. Za mano mora stati mogočna energija. Tako največ delam z nadangeloma Mihaelom in Azraelom.

Koliko vodnikom ima posameznik?
Vsak ima najmanj dva. Odvisno od namena, ki ga ima oseba na zemlji.

Se duše reinkarnirajo?
Cristy Žmahar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Da, reinkarnacija obstaja. Med eno in drugo reinkarnacijo mine tudi po več sto let, obstajajo pa duše, ki se hitro vrnejo. Na primer že po 30, 40 letih. Nekatere duše pa se dobesedno obrnejo. To vidim pri otrocih.

Obstajajo tudi duše, ki se ne vrnejo?
Da. Duša se lahko svobodno odloči, ali želi nazaj ali ne. Nihče jih ne sili. Gre za zakon svobodne volje, ki deluje na vseh področjih. Tako sem Boga nekoč vprašala, zakaj ne ustavi vojn. Odvrnil je: 'Od mene ste pričakovali zakon svobodne volje. Dal sem vam ga s vso ljubeznijo. Zdaj pa pričakujete, da vam jo samo pri določenih stvareh vzamem, ker niste pripravljeni prevzeti odgovornosti?' Vse si sami ustvarjamo. Ljubezen in strah, vojno in mir. Vodje države so samo odraz našega razmišljanja. Oni so samo orodja naše zavesti. Ko se bo začel posameznik sam s sabo ukvarjati, bomo imeli državo, ki si jo želimo. Zadeve je treba najprej razčistiti pri sebi. To je včasih težko razumeti.

Pravite, da so duše duhovite. Nam zaupate kakšno anekdoto?
Nekoč je pokojni oče hčerki po domače sporočil, naj več seksa. Seveda mi je bilo nerodno, a z mano ni želel komunicirati, dokler ne predam sporočila, zato sem ga. Hčerka je bruhnila v smeh in le onadva vesta, zakaj.

Se je kdo želel povezati s slavno dušo?
Takih želja je bilo več in enkrat smo vzpostavili stik z Marilyn Monroe in pevcem, ki ga je Slovenija oboževala. Podrobnosti zaradi spoštovanja do njegovih svojcev ne bo izdala.

Nam duše lahko zaupajo zmagovalne številke na lotu?
Dobitki na lotu pravzaprav niso stvar sreče, ampak spadajo pod lekcijo duše. Zakaj pravim lekcijo? Včasih dobitek prinaša srečo, velikokrat pa ne. Zato so tudi dobitki skrbno izbrani, a ne s strani angelov, temveč naše duše, ki nam bo prišepnila prave številke, če nam je namenjeno.

Ukvarjate se tudi z atlantidskim zdravljenjem in zdravljenjem s samorogi.
Atlantidsko zdravljenje je metoda, ki jo je ustanovil Birkan Tore, zelo močen duhovni učitelj. Deluje podobno kot bioenergija, razlika pa je ta, da se dela z angeli iz Atlantide, ki je bila duhovno blazno močno razvita. Oni so verjeli, da je neravnovesje v telesu krivo za težave. Ko se torej zdravilna moč spusti skozi roke, v bistvu uravnoveša elemente v telesu. Tudi čustveni izpadi kažejo na neravnovesje. Isto je s samorogi. Terapija deluje na isti način, smo da se uporabi energija samorogov, ki je zelo nežna. Ta je bolj primerna za otroke.

Kakšne težave se lahko torej s temi terapijami odstrani?
Telesne in čustvene. Človek pa mora biti za to pripravljen in odprt. Če ni, ne bo delovalo. Včasih pa ne deluje, četudi je duša pripravljena, ker ima duša višji namen. Ker se iz neke bolezni nekaj uči.

Kako odgovarjate skeptikom, ki menijo, da je vse le larifari in da gre za služenje denarja na račun žalosti? Vas je kdo zaradi medijstva že kdaj napadel?
Mene ne, so pa kolege. Verjetno zato, ker judje vedo, da sem do medijstva prišla preko mamine bolezni. Vidijo, iz česa sem nastala. Je pa dosti skeptikov, ki pravijo, da prodajamo nekaj, kar ne obstaja. Nekateri se trudijo ljudem dokazovati zadeve, jaz pa pravi: 'Dokažite meni, da to ne obstaja.' Vem, kaj sem videla. Več tisoč ljudi po vsem svetu videva podobne stvari. Smo vsi zmešani? Deset let nazaj tudi sama nisem verjela v to. Dokler nisem bila pripravljena, nisem verjela, nisem videla, nisem čutila. Jaz nikogar ne prepričujem in nič ne dokazujem. Delam samo z ljudmi, ki so pripravljeni in ki verjamejo. Tisti, ki želijo dokaze, naj si preberejo knjigo Božanska matrika Gregga Bradena, kvantnega fizika. On ima v knjigi dokaze, teste, fotografije, ki dokazujejo telepatijo in duhovni svet. On trdi, da obstajajo detektorji, ki zaznavajo duhovni svet. Tudi zdravniki so delali raziskave o posmrtnem življenju v bolnišnicah, pa tega nihče ne ve. Preberite knjigo dr. Sama Parnie In kaj je na koncu. Tudi v njej so dokazi. Če bi takšni dokazi prišli v javnost, bi razni sistemi izgubili nad nami nadzor.

Koliko strank imate na mesec?
Na mesec je med 12 in 14 ljudi, ki se želijo izobraziti za medijstvo. Na medijstvo pa pride okoli 60 ljudi na mesec, enako število pride tudi na angelske konzultacije in zdravljenje s samorogi.

Torej živite samo od tega?
Jaz imam še navadno službo. Sem na direktorskem mestu izvršilne agencije. Tega ne delam zaradi denarja. Jaz sem se za te dejavnosti odločila, ker želim pomagati ljudem.

Kako pa usklajujete tako različni dejavnosti?
Prva služba me prizemljuje. Poslovni svet je zelo zemeljski. Ne moreš 24 ur živeti v duhovnosti. Obe službi se odlično dopolnjujeta. Prepričana sem, da bodo tudi v prihodnosti ljudje, ki bodo odprti za duhovnost, uspešnejši.

Komentarjev 13
  • mph 10:37 12.februar 2017.

    No, če pomislimo kakšne nebuloze prodajajo razne religije, ta niti toliko ne izstopa, čeprav delno vključuje tudi te. Pač nekako je potrebno zaslužit denar in glede na to, da je človeška neumnost neizmerljiva, je logično, da vsi izkoriščajo le-to.

  • Avatar praufo
    praufo 12:34 01.november 2016.

    avtorjem takih in podobnih člankov naj povem, da takšna vsebina ni primerna za na takšen portal ... obstajajo specialne revije, portali ali blogi, ki se ukvarjajo z določeno vsebino, ki je pač specifična in mogoče tudi strokovna ...tale ...prikaži več žurnal je nekaj podobnega kot slovenske novice ali še slabše 24ur (ne vem kdo je v prednosti po bedarijah), kjer pišete vsepovprek kar vam pade na pamet, vsa solata se zmeša in nastene mineštra, zato so tudi komentarji temu primerni, človek - bralec je navajen tega sistema razno raznih tračarij in zato si bralec postavil merilo da je verjetno skoraj vsak članek nekako kot vsebina, ki se ji reče "papir vse prenese" ... ... pa čeprav je marsikaj zanimivega in ima zadaj tudi verodostojne vire ampak žal izpadete tako

  • xbit 02:55 31.oktober 2016.

    Točno to. Nekaj je plemenito, če delaš iz zastonj in brez namena vrnitve usluge. Plemenitost ni trženje.. Jelinčič je besedo plemeniti čisto zlorabil. Ljudem sploh ni jasno več, kaj je plemenitost.in prav.