Šport > Nogomet
19 ogledov

Nogometaši La Lige podprli protest

 Luis Rubiales EPA
"Igralci bodo sledili odločitvi zveze, ki je napovedala protest. Vemo, da imamo prav, odločni pa smo podpreti pravično delitev denarja," je dejal predsednik sindikata Luis Rubiales.

Zgodba o protestu, ki bi ogrozil zaključek španskega prvenstva, je vedno bolj aktualna. Španska nogometna zveza (RFEF) je najavila, da bo pred zadnjima koloma prekinila tekmovanje, pod vprašajem pa je tudi finale španskega pokala, ki bi ga moral barcelonski Camp Nou gostiti 30. maja.

Vodstvo tekmovanja (LFP) je proti tovrstni odločitvi, toda sindikat nogometašev (AFE) je podprl odločitev krovne španske organizacije.

"Igralci bodo sledili odločitvi zveze, ki je napovedala protest. Vemo, da imamo prav, odločni pa smo podpreti pravično delitev denarja v španskem nogometu," je na odmevni novinarski konferenci povedal predsednik sindikata Luis Rubiales.

RFEF je nezadovoljna z delitvijo denarja od televizijskih pravic, saj je nedavno sprejeti zakon velikanoma Real Madridu in Barceloni ter ostalim klubom odvzel možnost, da sami tržijo televizijske pravice, ki bodo od zdaj razdeljene s pomočjo kolektivno podpisane pogodbe. Toda tudi tovrstne spremembe niso po godu nogometnim ligašem.

"Želimo, da se zmanjša razlika med prvo in drugo ligo, tako kot drugje po Evropi. Ta težava bi se lahko že davno rešila, če bi se le usedli za pogajalsko mizo," je dodal Rubiales.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.