Šport
13 ogledov

"Nogometaši Reala so slabiči"

Mauro Matos, Juan Mercier EPA
Štiriintridesetletni vezist San Lorenza Juan Mercier nogometaše madridskega Reala obtožuje, da prehitro padajo ob kontaktih na zelenici.

Los Blancos so si konec minulega tedna zagotovili četrto lovoriko v tem koledarskem letu, v finalu klubskega svetovnega prvenstva so z 2:0 premagali argentinski San Lorenzo. Tekmo, na njej je padlo šest rumenih kartonov, sta z zadetkoma odločila Sergio Ramos in Gareth Bale.

Juan Mercier meni, da so bili igralci evropskega prvaka preveč zaščiteni: "Vselej, ko se dotakneš enega od teh slabičev, se ta zakotali po tleh," je za argentinski radio izjavil 34-letni nogometaš. "Ko si ga želel zapreti - prekršek, ko si se zagnal v dvoboj - prekršek ... Morali bi priti sem in nekaj časa igrati na tej strani luže. Igrali smo na način, ki ga obvladamo. Niso navajeni na fizični kontakt," je izjavil vezist.

Ta je sicer priznal, da je skoraj nemogoče zaustaviti tako dobre napadalno usmerjene nogometaše kot so Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo: "Niti za trenutek ne stojijo na miru. Tečejo pred tabo, nato nekaj časa za tabo, kasneje se eden nenadoma pojavi v tvojem vidnem polju, drugi pa izgine. Vseskozi se gibljejo. Niso igrali povsem tako kot je videti na televiziji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.